Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Hangi demokrasi hangi idealizm

Avrupa ikiyüzlülüğü ile yüzleşmeyi daha ne kadar erteleyecek... Bu retorik soru üzerinden bugün Türkiye’de, bugün bölgede, bugün Doğu Batı ikileminde gidip gelen dünyada Batılı aydın, sadece kendini kandırdığını ne zaman idrak edecek... HDP’nin grup sıralarına gelip kurulan büyükelçiler “silahlı mücadele” yalanını meşrulaştırmak için oradalar. Silahlı mücadele mi!? (!) Hafız kaymakam Safitürk’ü katledenler mi silahlı mücadele yapıyor, yoksa karısı ve çocukları yanında nokta vuruşu ile öldürülen polis memuruna bu sonu reva görenler mi? Hangisi? Kına gecesinde küçük bedenleri parçalayanlar terör yayıyor da PKK mı terör yaymıyor? Onlar terör yaymıyorsa o zaman Ankara Otogarı’ndaki ölümlere sebep olan DAEŞ’li mi sadece terör yayıyor. Bir dakika bir dakika! Yoksa DAEŞ de mi PKK gibi silahlı mücadele yapıyor demeliyiz. Burada çizeceğimiz sınırı nerede çizeceğiz, yoksa kimler için çizeceğiz mi diye sormamız gerekiyor... İşimize geldiği yerde katil, işimize gelmediği yerde meşru savunma mı diyeceğiz.

Avrupa’nın koca koca büyükelçileri hiçbir tereddüt göstermeden HDP sıralarına oturabiliyor. Oysa bundan on beş sene öncesine kadar geçen dönem içinde, Kürt demenin dahi yasak olduğu, Kürt’lüğü bir olgu olarak düşünmenin hiç bir şekilde kabul edilemeyeceği bir siyasi tarihte bir defa gelip de Meclis’e kurulmamıştı bu kelli felli adamlar. Bu ülkenin insanları askeri vesayet altında inim inim inletilirken neredeydi Avrupalılar! Ya bu ülkede başörtüsü yasağı ile nesil arkasından nesil onyıllarca hayatları karartılırken sağır mıydı Avrupalılar! Yoksa bir Kürt’ün, daha doğrusu PKK’lı bir Kürt’ün demeliyiz onun hayatı, başını örten bir kadın, musalli bir erkek, Allah yolunda yaşamaya çalışan bir dindardan çok daha fazla mı kıymetli, bunu mu diyecek bize Avrupa... Her zaman dediği gibi mi yapacak Avrupa...

Bu ikiyüzlülüğü bize açıklayamıyorlar ancak, acaba kendi insanlarına nasıl açıklıyorlar, haydi halkları umursamıyor diyelim, kendilerine nasıl açıklıyorlar.... Kürtlere demokrasi derken Türkiye’nin Kürtlerini sırtlarından bıçaklayıp nasıl oluyor da seperatist olanları cımbız ile çekip kendilerini yandaş ilan ediyorlar.

Bir de CHP’leri var onların. Varsa yoksa CHP’lilikleri var ikiyüzlü Avrupa’nın. HDP’ye ne hacet CHP’si var bu ülkenin seperatistlerinin. HDP, Meclisi boykot etmiş, ne ala. Gözü arkada kalmadı ki CHP var sıralarda! Yok birbirinizden farkınız hepiniz aynısınız!

yeniakit

Bu yazı toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar