Gürcistan"dan Çeçenya"ya dönüş
Gürcistan'da siyasi gerilime paralel olarak bir grup Çeçen mülteci, Rus yanlısı yönetimin ev-iş vaadiyle Caharkale'ye dönmek için yola çıktı.
Gürcistan'da yaşayan Çeçen mültecilerden 88"i Çeçenya'ya dönmeğe razı oldu. Mülteciler Rus yanlısı yönetimin ev ve iş vaadiyle Gürcü-Azeri sınırına doğru yola çıktı.
Çeçen Mülteciler Şubesi Müdürü Asu Dadurkayev, Otobüslerle Dağıstan üzerinden Çeçenya"ya geçecek mültecilerin başkent Caharkale'nin Oktyabr bölgesindeki Çaykovski semtinde hazırlanan geçici yerleşim kompleksine yerleştireceklerini açıkladı.
Rus yanlısı Çeçen başbakan Ramzan Kadirov, dönen her mülteciye iş imkanı vaat ettiklerini belirterek, Gürcistan"da kalmaya devam eden 50 mülteci daha olduğunu söyledi.
Gözlemciler Çeçenlerin dönmek istemediklerini ama Rusya ile yaşanan gerilime bağlı olarak siyasi atmosferin Gürcistan"da kalmalarını zorlaştırdığını belirtiyor.
Ajans Kafkas
