Gazze'den Son Gelişmeler

Gazze'den Son Gelişmeler

İşgal Ordusu Bugün Karadan ve Denizden Gazze’de Bazı Noktaları Bombaladı...

Siyonist işgal ordusuna bağlı hücum botlarından bugün Gazze'nin kuzeyindeki Han Yunus'un tarım arazilerine ateş açılması sonucu bir kişi yaralanırken, işgalci topçu birliğinin Gazze'nin doğu kesiminde boş arazileri bombalamasının ise can kaybına neden olmadığı belirtildi.

Gazze'deki sağlık hizmetlerini koordine eden merkezin müdürü Ethem Ebu Silmiyye konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin bugün (24 Aralık Cuma) sabah erken saatlerde Filistinli çiftçilere ateş açması sonucu bir kişinin ayağından yaralandığını belirterek, yaralının hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Diğer taraftan Gazze sınırında mevzilenen işgal topçu birliği ise, Gazze'nin doğu kesiminde bazı tarım arazilerini top ateşine tuttu. Top seslerinin çok uzaktan duyulduğu saldırıda can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

Siyonist işgal güçleri dün akşam Beythaliya'da Filistinli bir çobanı şehit etmiş birkaç kişiyi de yaralamıştı.

Siyonist işgal ordusunun son bir hafta içinde gözle görülür artış kaydeden Gazze'ye yönelik saldırılarında direniş mücahitleriyle sivil halktan birkaç kişi şehit oldu.

İşgal Güçleri Beythalam Girişinde İspanyalı Turist Grubuna Saldırdı

Siyonist işgal askerlerinin dün (23 Aralık Perşembe) öğleden sonra Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlaham şehrinin girişinde İspanyalı turist grubuna saldırdığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, şehirde yapılan yılbaşı kutlamalarına katılmak için Beytlaham'ın kuzey bölgesindeki girişten şehre girmek isteyen İspanyol grubun işgal askerlerinin sopalı saldırısına uğradığını, saldırıdan sonra grupta bulunan turistlerden birkaçının değişik yerlerinden yaralandığını ifade ettiler.

Siyonist işgal güçlerinin saldırısını kınayan turistler, yapılan saldırının Filistin halkının maruz kaldığı saldırıların bir parçası olduğunu ifade ettiler.

Kendilerini hukukun üstünde gören Siyonistler, özelde Filistin halkına genelde ise bütün insanlara hor bakıyor, saldırıyor ve alıkoyuyor.

Siyonist buldozerlerin önünde can veren Rachel Corrie işgal altındaki Filistin topraklarında değil de başka ülkede olsaydı, yer yerinden oynardı. Ama katiller Siyonist, Corrie'de Filistin savunucusu olunca tepkiler sözden öteye geçmedi.