Gazze'de El-Fetih Polisleri El Telfiziya Birimine Katıldı
Hamas'ın Gazze'de düzeni sağlamasının ardından evlerine kapanan polislerin bir kısmının Hamas lideri İsmail Haniye'nin çağrısına uyarak
Hamas'ın Gazze'de düzeni sağlamasının ardından evlerine kapanan polislerin bir kısmının Hamas lideri İsmail Haniye'nin çağrısına uyarak göreve dönmeleri nedeniyle oluşturulan polis konvoyu, Gazze sokaklarında gösteri yaptı.
Gazze'de El Fetih güvenlik güçlerine bağlı bir grup polisin göreve dönerek Hamas iktidarınca kurulan polis gücü El Telfiziya birimine katılması nedeniyle, bazı parlamento üyeleri polis gücünün yönetim merkezini ziyaret etti.
El Telfiziya Komutanı Cemal Cerrah, Hamaslı parlamenterlerin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Filistin Parlamentosu, El Telfiziya birliklerini kurulduğundan beri desteklemişti. Şu anda işimizi yapmamız için desteklerini devam ettiriyorlar" dedi.
Ziyaretin ardından, Hamas'a bağlı polis birlikleri ve göreve dönen polislerin oluşturduğu yaklaşık 50 araçlık konvoy, korna çalarak Gazze sokaklarında dolaştı. Konvoyun geçişini izleyen bazı Filistinliler de polisleri alkışlayarak destek verdi.
Filistin Başkanı Ulusalcı Mahmud Abbas, El Fetih'in Hamas'a yenilmesinin ardından Gazze'de görev yapan polislere evlerinde oturmalarını ve kendisinden haber beklemelerini söylemişti. Hamas lideri İsmail Haniye ise kontrolü ele almalarından bir süre sonra El Fetih'e bağlı polislere görevlerine dönme çağrısı yapmıştı.
