Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Gazeteci misin, ajan mı?

2012 Mart’ında Taraf gazetesi, AFP’de çalışırken, kendine ajanlık teklif eden Fransız istihbaratının yabancı haber ajansları ve STK’lar üzerinden istihbarat faaliyetlerini MİT’e aktaran bir fotoğrafçıyı “Gazeteci misin, MİT’çi mi” diye deşifre ederek, AFP’den tazminatsız atılmasını sağlamış, hatta paralel polisler ve savcılar tarafından KCK operasyonunda tutuklanmıştı.

Aslında bu, Fransız istihbaratının MOSSAD ve CIA ile birlikte gerçekleştirdiği bir karşı casusluk faaliyetinden başka bir şey değildi. Bu operasyonda Paralel medya, paralel polis ve savcılar tetikçi ve ajan olarak kullanılmıştı.

Hablemitoğlu’nu hatırlıyorsunuz. Alman vakıfları ve bir takım yabancı STK’ların Türkiye’deki faaliyetlerini mercek altına almış, bunların Türkiye’de basın ve STK görüntüsü altında istihbarat faaliyeti ve 6. Kol faaliyetleri yaptığını yazıp konuşmaya başlamıştı. Hablemitoğlu’nu ortadan kaldırıverdiler.

PKK, DHKP - C, Paralel yapı, BÇG ya da ADD, ÇYDD farketmiyor, hepsi kaynaktan besleniyor.

Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Uğur Mumcu ya da Eşref Bitlis’i kim, niçin ortadan kaldırdı!

Bu yapının arkasında malum çevreler var ve onların yerli işbirlikçilerini tanıyoruz artık. Erol Toy’un “İmparator”u, Vehbi Koç’un “köpeklerin parçaladığı cesed”i ya da mezarlıkta öldürülen Yahudi işadamı cinayetinin arkasında aynı derin gerçek var. Sivas ya da Başbağlar’dan söz etmeye gerek var mı? Darbelerin arkasında da aynı çevreler var, terörün arkasında da. Bunların kadrolu şeyhleri de var, fahişeleri de.

Türkiye’de basın yayın organlarının önemli bir kısmı yabancı istihbarat örgütlerinin Truva atı. STK’ların önemli bir kısmı da öyle.. Özellikle de insan hakları ve çevre alanında örgütlenen derneklerin ilişkilerini mercek altına almak gerek.. Bilim adamı kılıklı bir sürü  ajan aramızda dolaşıyor..

Bu işler dün de böyleydi, bugün de böyle.. 

4,5 milyon gazetenin 633.000’i paralel “Zaman”a ait. 33.000’i bile bayi satışı değil. Bir zamanlar 1.400.000 tiraj gösteriyorlardı. “Zaman” ve “Bugün” bedava dağıtılıyor. “Hürriyet” bir zamanlar 1 milyon basıyordu şimdi 360.000 basıyor.. “Millet”, “Meydan” hepsi dökülüyor.. Son bir haftada 70.000’e yakın tiraj kaybı var.

Şimdi “Cumhuriyet”, “Taraf”, “Gözcü”, “Yeni Çağ” gibi gazetelere yükleniyorlar.. Ege’de her gün köy ve kasabalarda, kahvehanelere, otobüs garajlarına ücretsiz olarak “Sözcü” ve “Hürriyet” gibi gazeteler dağıtılıyormuş.

Bunlar sadece istihbarat toplamıyorlar, bir kısmı ajan provokatör. Terör örgütünün propagandasını yapıyorlar..

Hürriyet, bunların “amiral gemisi”.. Savaş üssü. “Topyekun savaş” manşetini atan gazete de bu gazete..

Milliyet, Hürriyet, Cumhuriyet, Günaydın, bunlar aynı kökten beslenen gazeteler.. Abdi İpekçi’yi kim niçin öldürdü. Simaviler nasıl gitti, Aydın Doğan nasıl geldi. Doğan’ın Koçlarla ilişkisi nedir?

Bana kalırsa Koç örtülü KİT gibidir.. Zaman paralel devletin resmi gazetesidir. Tek Parti döneminde Ulus, Cumhuriyet derin devletin nasıl resmi gazetesi ise, 50 sonrası resmi gazete Hürriyet ve Cumhuriyet’tir.. Hepsinin arkasında da malum çevreler  var.. Hürriyet, Cumhuriyet gibi gazeteler, her darbeden sonra darbecilerin safında yer aldı. Öncesinde de darbeye zemin hazırlamak için ellerinden geleni yaptılar.

Cumhuriyet bir dönem Hitlerci faşistti, sonra Amerikancı oldu, her zaman Kemalist geçindi. 1954’de Şeriatçı oldu. Gün geldi, solcu, sosyalist oldu.. Bugün de bu yanar döner yayın politikasını sürdürüyor. Hepsi sonunda sahibinin sesi. Parayı veren düdüğü çalıyor..

Bu ajan işadamları, ajan gazeteciler, ajan STK’lılar, ajan işadamlarına karşı dikkat etmek gerek.. Bunun PKK’lısı, DHKP-C’lisi, Paraleli, Derin devleti yok. Sonunda hepsi aynı kökten geliyor.. MİT’in ya da MGK’nın veya Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nın, “Alman Anayasa Kurumu” gibi, 3 ayda bir rapor yayınlayarak bu tür yapılarla ilgili, yerli ve yabancı, resmi ve özel kurumları bilgilendirmesi gerek.. Yoksa bunların sesi kısılmayacak.. PKK ve Paralelcilerin, yerli ve yabancı işbirlikçilerinin çenesi kapanmayacak..

Benden söylemesi. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar