FKÖ"nün Seçimle Alakalı Alacağı Tüm Kararlar Geçersizdir
İslami Direniş Hareketi Hamasın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri üyelerinin sayısı ve isimlerinin bilinmediği bir meclis yerine Filistin halkını temsil eden milli bir meclisin oluşması için acilen seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.
İslami Direniş Hareketi Hamas"ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri üyelerinin sayısı ve isimlerinin bilinmediği bir meclis yerine Filistin halkını temsil eden milli bir meclisin oluşması için acilen seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.
Ebu Zuhri basın açıklamasında, meclisin istediği her kararı alabileceğini ancak bu kararların Filistin halkını bağlamayacağını belirterek bu meclisin halkın yararına hiçbir iş yapmadığını söyledi.
Hamas sözcüsü, FKÖ meclisinin kararlarını tanımadığını ve bu meclisin Filistin Hükümeti ve Filistin Parlamentosu adına karar alma yetkisinin olmadığını ifade etti.
Ebu Zuhri, Mahmut Abbas"ın erken seçim yapma hazırlığı içerisinde olduğunu ancak kanuni dayanağı olmayan böyle bir erken seçim kararını Hamas"ın kabul etmeyeceğini açıkladı.
Mahmut Abbas"ın basın danışmanı Nebil Amr"ın, meclisin Ramallah"da bu ayın 18"inde erken seçim kararı almak için toplanacağı sözüne ilişkin olarak Ebu Zuhri, "bu meclisin seçimle alakalı alacağı bütün kararlar geçersizdir" dedi.
F.E.M
