FKÖ Meclisi Meşruiyetini Kaybetmiştir
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık yaptığı açıklamada FKÖ meclisinin yeniden yapılanmak, şu an sürdürmeye çalıştığı anlayışı yeniden şekillendirmek üzere toplanma çağrısında bulundu.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık yaptığı açıklamada FKÖ meclisinin yeniden yapılanmak, şu an sürdürmeye çalıştığı anlayışı yeniden şekillendirmek üzere toplanma çağrısında bulundu.
FHKC-GK, FKÖ"yü direnişe karşı zemin olarak kullanmak isteyenlerin tavrını "Filistin Davasının yok edilmesi planına karşı mücadele edenleri güçsüzleştirmeye dönük şüpheli bir çağrı" olarak niteledi.
FHKC"nin basın bürosundan yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi"nin bir nüshasını elde ettiği açıklamada "Özerk Yönetim ve ona bağlı nüfuz sahibi liderler bugün Filistinliler arasındaki ayrılığı ve bölünmeyi artıran tutumlar sergilemektedir. FKÖ Meclisi"nin Amman"da toplanması çağrısı, bu tutumun gölgesinde gerçekleşmektedir" denildi.
FKÖ"nün 1988"den bu yana meşruiyetini kaybettiğini, son olarak 1996 yılında Filistin Ulusal Misakı"nı ilga ederek kendi meşruiyetini yok ettiğini bildiren FKHC, Kahire"de 2005 yılında FKÖ"nün işleyişiyle ilgili bir toplantı düzenlendiğini, orada bir çok kararlar alındığını ancak bu kararların hiç birisinin uygulanmadığını, söz konusu kararların nüfuz sahibi bazı güçler tarafından bir plan çerçevesinde sümen altı edildiğini belirtti.
Direnişi temel alan bütün Filistinli grupların gerçek ve ciddi bir diyaloğa davet edildiği açıklamada FKÖ"yü direnişçi bir zeminde yeniden yapılandırmanın zorunluluğu vurgulandı.
FEM
