Fitne, karşılıklı anlaşma ile durduruldu
Filistinli bir yetkili, Mısırlı arabulucular eşliğinde Gazze kentinde biraraya gelen Hamas ve El Fetih üyelerinin dün gün boyunca süren çatışmaları sona erdirme konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.
Filistinli bir yetkili, Mısırlı arabulucular eşliğinde Gazze kentinde biraraya gelen Hamas ve El Fetih üyelerinin dün gün boyunca süren çatışmaları sona erdirme konusunda anlaşmaya vardığını söyledi. Hamas ve El Fetih sözcüleri de, grupların sokaklardaki güçlerini çekmek ve karşılıklı olarak rehineleri serbest bırakmak için anlaştığını ifade etti.
Gazze'de bir El Fetih liderinin öldürülmesinin ardından Hamas ve El Fetih militanları arasında çıkan çatışmalarda, dün 5 kişi ölmüş, 19 kişi de yaralanmıştı. Filistin'de Hamas ve El Fetih'i ulusal birlik hükümetine götüren Mekke Anlaşması'nı da tehlikeye sokan gerginlik taraflar arasında son dönemin en kanlı günlerinden birinin yaşanmasına neden olmuştu.
Uzmanlar, geçmişte de Hamas ile El Fetih arasında benzer ateşkes anlaşmaları olduğunu, ancak bunlardan bazılarının uygulanamadığına dikkati çekiyor.
haber7
