Filistin Hükumetinden Açıklama

Filistin Hükumetinden Açıklama

Filistin Hükümeti, Mısır'dan Rafah Politikasını Gözden Geçirmesini İstedi

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Rafah Kapısı'nın kapalı olması ve inşaat malzemeleri ile yakıt başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin girişine izin verilmemesi nedeniyle abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan durumun tehlikesine dikkat çekti.
 
Filistin Hükümeti, dün akşam (7 Ocak Salı) gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, uluslararası toplumdan Gazze halkının uğradığı haksızlık ve abluka karşısında sessizliğini bozarak üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.
 
Filistin Hükümeti'nin tüm imkansızlıklara ve hareket alanının sınırlı olmasına rağmen ablukanın olumsuz etkilerini hafifletmek için çaba gösterdiği bildirilen açıklamada, ablukanın sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'ne inşaat malzemesi ile yakıt girişinin sağlanması için arayışların devam ettiği belirtildi.
 
Mısır yönetimini Rafah Kapısı'yla ilgili politikasını gözden geçirmeye çağıran Filistin Hükümeti, kapının uzun süre kapalı tutulduktan sonra sadece birkaç gün açılmasının ihtiyaca cevap vermediğini ifade etti.
 
1 Temmuz'dan itibaren Rafah Kapısı'nın yüz günden fazla kapalı kaldığını bildiren Filistin Hükümeti, Rafah Kapısı'nın bu şekilde kapatılmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Gazze halkının sıkıntılarını artırdığını söyledi.