Filistin Hükümeti İçin Yeni Şartlar
Olmert , Gilad Şalit serbest bırakılmadan yeni bir Filistin hükümetinin kurulmayacağına dair güvence aldığını söyledi.
Siyonist İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın geçen sene kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit serbest bırakılmadan yeni bir Filistin hükümetinin kurulmayacağına dair güvence verdiğini bildirdi.
Abbas ile Kudüs'te gerçekleştireceği görüşmeye saatler kala haftalık kabine toplantısında açıklamada bulunan Olmert, "Filistin Yönetimi'nin Lideri, yalnızca Gilad Şalit serbest kaldıktan sonra bir Filistin hükümetinin kurulacağına dair kendisi söz verdi. Ben de bunun bu şekilde olmasını umuyorum" dedi.
Öte yandan Olmert'in bu açıklamasıyla ilgili Abbas'ın ofisinden henüz bir yorum gelmedi.
İsrail askeri Şalit, aralarında Hamas'ın da bulunduğu Filistinli direnişçi hareketler tarafından 25 Haziran'da sınır ötesi bir operasyon sonucu kaçırılmıştı.
Mekke'de 8 Şubat'ta iktidarın paylaşılacağına dair anlaşma imzalayan Hamas ve el Fetih'in birkaç gün içinde ulusal birlik hükümetini ilan etmesi bekleniyor.
