Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Eğri otursak da

FETÖ’nün darbe girişimini; soğukkanlı bir şekilde salim kafayla oturup analiz ettiğimizde, karşımıza çıkan soru “neden” sorusudur. Dershaneler, 17-25 Aralık, 7 Şubat gibi sebeplerden söz etmiyorum. Zaten bunlar sebep değil ancak sonuç olarak değerlendirilebilir. Ne olmuştur da 15 Temmuz’a gelinmiştir. Efendim AK Parti ile FETÖ adıyla o dönemde bilinmese de o grup çatışmıştır! Hayır, bunlar boş laflar, bu değil mevzubahis olan. Ne olmuştur da FETÖ FETÖ olmuştur; daha doğru şekilde sorarsak “olabilmiştir”? Kimdir bu FETÖ de bu ülkede neşet edebilmiş, bünyesinde üremiş, gelişmiş, palazlanmıştır.

Dış mihrakların oyunu, soğuk savaşın gladyo kurumu, Amerika’nın eli, ayağı, parmağı gibi mazeretamiz olduğu kadar gerçekliği de olan faktörleri bir tarafa bırakalım ve bu soruya cevap arayalım. Eğmeyelim bükmeyelim, en sonda söyleneceği burada söyleyelim. FETÖ Kemalizm’in başımıza sardığı bir beladır.

FETÖ, FETÖ olabilmiştir çünkü, dinini yaşamak bu ülkede bir problem olmuştur. FETÖ, FETÖ olabilmiştir çünkü, İslam en büyük tehlike addedilmiştir. FETÖ, FETÖ olabilmiştir çünkü, İslam’ı yaşamak merdiven altlarına itilmiştir. FETÖ, FETÖ olmuştur çünkü, koca koca adamlar cadı avı ile “Müslüman” avlamaya çıkmışlardır. FETÖ, FETÖ olmuştur çünkü İskilipli Atıf Hoca asılmıştır, Said-i Nursi sürgün edilmiştir. FETÖ, FETÖ’dür çünkü iş güç bırakılmış, bilim ilim hakgetire hale gelmiş, varsa yoksa başörtü, sakal, içki miçki olmuştur. Secere secere aile ağacından takibe koyulmuştur. Hafiyelikte bilmem kiminle yarışır hale gelmiştir.

Gizlenmek adeta mecburiyet olmuştur. Bu ülkenin son derece yerel İslamofobisi FETÖ gibi sapkın bir zihniyeti milyonlarca insanın kafasında meşru hale getirmiştir. Olsun yapsınlar, varsın saklansınlar, olmadı gizli gizli buluşsunlar dedirtmiştir. İnsanları en küçük ortak paydada birleştirmiş, farklılıklarını görmezden, kusurlarını bilmezden getirmiştir. Yadırganması gerekeni yadırgamaz hale getirmiştir. Ne de olsa asıl düşman, büyük düşman Kemalistler dedirtmiştir. Şimdi sırası değil dedirtmiştir.

“Allah Allah bu işte bir tuhaflık var” diye düşünekalsa da silkinip yok artık dedirtmiştir, ağaca bakarken ormanı görmezden gelmek olmaz diye kendini ikna ettirmiştir. Vardır mutlaka bir açıklaması dedirtmiştir. Ehemle mühimi karıştırmayalım anlamına getirmiştir.

Şimdi çıkmış pişkin pişkin biz 2003’te söyledik, 2004’te şöyle yaptık böyle ettik demeyin. Bu işin öncesi, haydi olmadı 1980’i, 90’ı, 95’i, 2000’i de var. FETÖ’cüler kadar sorumludur Kemalistler bu ülkede; 15 Temmuz’dan! 

yeniakit

Bu yazı toplam 795 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar