"Edirne'den Ardahan'a Kültür Kervanı"

"Edirne'den Ardahan'a Kültür Kervanı"

Kültür Kervanı 2. bölümde Kırşehir, Kayseri, Sivas, Erzincan, Aşkale, Erzurum, Ardahan, Çıldır, Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum’a uğrak verecek.

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ'NDEN 30. YILDA

"Edirne'den Ardahan'a Kültür Kervanı" 2. Bölüm 30 Mayıs'ta başlıyor

Kültür Kervanı 2. bölümde Kırşehir, Kayseri, Sivas, Erzincan, Aşkale, Erzurum, Ardahan, Çıldır, Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum'a uğrak verecek.

Türkiye Yazarlar Birliği, 30. kuruluş yılını bütün Türkiye'ye yayılan faaliyetlerle kutluyor. 30. yıl faaliyetlerinin ilginç bir bölümü 22 Mayısta Edirne'de başladı. 21 Mayısta Ankara'dan yola çıkan TYB heyeti, 22-23 Mayısta Edirne'de "Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa ve Rumelinin Fethi" Bilgi şölenini gerçekleştirdi. 20'nin üzerinde yazar ve ilim adamının bildirilerle katıladığı Bilgi Şöleni'nin 3. günü 24 Mayıs'ta Gelibolu'da icra edildi. Gelibolu programında Gazi Süleyman Paşa'nın Bolayır'daki türbesinin bahçesinde yatan 19. yüzyılın büyük "Vatan şairi" Namık Kemal vefatının 110'uncu yılı dolayısıyla anıldı. Gelibolu programından sonra Bursa'da 25 Mayısta "50 Yıl sonra Yahya Kemal " programı D. Mehmet Doğan ve Muharrem Tüfekçi'nin konuşmalarından sonra Halil Çay yönetiminde müzik topluluğunun Yahya Kemal Beyatlı'nın bestelenmiş eserleri konseri gerçekleştirildi.
Eskişehir'de 26 Mayıs 14.00'de Odunpazarı Belediyesi ile "Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda Eskişehir ve çevresi" paneli yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Selahaddin Önder yönettiği panele konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Halim Şahin, Yrd. Doç. Dr. Musa Şahin ve Muharrem Bayar katıldı.

Ankara'da konaklayan Kültür Kervanı, 30 mayıs Cuma sabahı Kırşehir'e müteveccihen yola çıkıyor. Öğle yemeğinde Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır'ın misafiri olduktan sonra, Kayseri'de konaklıyor. 30 Mayıs Cuma akşamı Kayseri Ticaret Odası salonunda "50 Yıl Sonra Yahya Kemal" toplantısı var. Prof. Dr. Nevzat Özkan'ın yöneteceği panelin konuşmacıları: Prof. Dr. Hulya Argunşah, Prof. Dr. Mümtaz Sarıçiçek ve Mustafa Özçelik.

Kültür Kervanı'nın Kayseri'den sonraki durağı Sivas. Sivas'ta, Belediye ile müştereken "Yavuz Bülent Bakilerle 72 yıl" programı var. TYB'nin kurucularından olan Yavuz Bülent Bakiler'in de katılacağı toplantı iki bölümden oluşuyor.

Atatürk Kültür Merkezi salonunda saat 14.00'te başlayacak programda
Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç (TYB Genel Başkanı), D. Mehmet Doğan (TYB Vakfı Başkanı), Sami Aydın (Sivas Belediye Başkanı), Veysel Dalmaz (Sivas Valisi) açılış konuşmalarından sonra Kadir Küplü başkanlığında 1. Oturum başlayacak. Bu bölümde, Bilal Tırnakçı, Dr. Berat Demirci ve Olcay Yazıcı konuşacak.

İkinci oturuma geçimeden Murat Kıral Yavuz Bülent Bakiler'in şiirlerini seslendirecek.
Doç. Dr. Alim Yıldız'ın başkanlığık edeceği 2. Oturum'da konuşmacılar: Eyüp Tanyıldız, Kutlu Özen ve Dr. Ahmet Turan Alkan. Yavuz Bülent Bakiler'in konuşması ile toplantı sona erecek.
TYB'nin Kültür Kervanı, 1 Haziranda Erzincan'da olacak. "Erzincan'da şiirli bir gün" toplantısı müftülük sitesinde yapılacak. Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un konuğu olan TYB heyeti 2 Haziran pazartesi günü Erzurum'a doğru yola cıkacak. Aşkale'de belediye başkanı Ahmet Yaptırmış'ın çay molasından sonra, Erzurum'da konaklanacak. Erzurum'da 20.00'de MEB Hizmetçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu'nda. "Erdem Bayazıt'a saygı" toplantısı var. TYB Erzurum Şubesi başkanı Dr. Rıdvan Canım'ın yöneteceği oturumda Prof. Dr. Mehmet Törenek, Doç. Dr. Erdoğan Erbay, M. Atilla Maraş ve Y. Turan Günaydın.

Kafile, 3 haziran Salı günü Türkiye'nin en doğusuna, Ardahan'a ulaşıyor. Çıldır Belediye Başkanı Nizamettin Coşkun'un konuğu olarak "Mehmet Akif İnan'ı anma" toplantısı yapıyor. M. Atilla Maraş, D. Mehmet Doğan, Ahmet Fidan, Mustafa Özçelik ve Y. Turan Günaydın'ını konuşmacı olarak katılacağı toplantı merhum şairimizi ülkemizin bir ucunda hatırlamaya vesile olacak.

Ardahan'dan dönüş Karadeniz üzerinden yapılacak. İlk durak Trabzon. 4 Haziranda TYB Trabzon Şubesinin edebiyat sohbetine katılacak olan şairler ve yazarlar, Giresun ve orduya uğradıktan sonra Ankara'ya müteveccihen yola çıkacaklar. Son program 6 haziran'da Çorum'da.

"Edirne'den Ardahan'a Kültür Kervanı" 2. Bölüm Programı :