Dünyada bir ilk; Namaz Resimleri Sergisi

Dünyada bir ilk; Namaz Resimleri Sergisi

Namazın önemini anlatan dünyanın ilk ‘Namaz Resimleri Sergisi’, Ressam Arif Ergun’un iki yıldır hazırladığı 42 yağlı boya tabloyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Arif Ergun'un İstanbul Çemberlitaş'ta bulunan Birlik Vakfı'nda sergilenecek olan namaz resimleri, 19 Nisan'a kadar 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Son yıllarda toplumdaki namaz bilincini ve duyarlılığını arttırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. 'Resim çok önemli ve etkili bir mesaj dilidir' diyen Ressam Arif Ergun, iki yıldır hazırladığı 42 yağlı boya tabloyu sanatseverlerin beğenisine sunacak. Dünyanın ilk "Namaz Resimleri Sergisi", İstanbul'da Birlik Vakfı'nda yarın açılacak. Bugüne kadar namazın resmin konusu olmadığını belirten Ressam Arif Ergun, "Resimlerimi yaparken tamamen gerçek olaylardan hareket ettim. Her yerde, her şartta namaz kılmaya çalışan insanların oluşturduğu güzellik tablolarını resmettim" dedi. Arif Ergun'un İstanbul Çemberlitaş'ta bulunan Birlik Vakfı'nda sergilenecek olan namaz resimleri, 19 Nisan'a kadar 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

KAR ÜSTÜNDE NAMAZ

Tarihte namazlarıyla ünlü maneviyat büyüklerinden zor şartlarda kılınan namazlara kadar önemli olayları bir resim karesinde özetleyen Ergun, tablolarına ilginç isimler verdi. Bunlar arasında Abbad bin Bişr'in (r.a.), Hatem bin Asam'ın, Urve bin Zübeyir'in, Bediüzzaman Said Nursi'nin namazları olduğu gibi, 'savaşta namaz', 'Çanakkale'de namaz', 'yoğun bakımda namaz', 'çatıda namaz', 'kar üstünde namaz' gibi isimler de var. Sanatçının görevinin hayattaki güzellikleri tabloya aksettirmek olduğunu belirten ressam Arif Ergun, "Maalesef bugüne kadar namaz resmin konusu olmamıştır. Resimlerimi yaparken tamamen gerçek olaylardan hareket ettim. Her yerde, her şartta namaz kılmaya çalışan insanların oluşturduğu güzellik tablolarını resmettim. Belki kimi insanlar tabloları görünce bir kısmına çok şaşıracaklar. Ama birçok kimse de kendi hayatında veya çevresinde gözlemlediği kimselerden izler bulacak" dedi.
Resim sergisinde Namaz Gönüllüleri Platformu'nda bulunan namaz bilinci kitabı yazarlarından Abdullah Yıldız, Cemil Tokpınar, İsmail Mutlu, Ahmed Saban, Yaşar Alptekin, Hasan Hafızoğlu, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Ahmed Çağlayan da kitaplarını imzalayacak. İmza programı Cumartesi günü saat 14.00-17.00 arasında gerçekleşecek.

RESSAM ARİF ERGUN KİMDİR?

Resime karşı merakı, daha ilkokula gitmeden kuzu ve at resimleri çizerek başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nü bitirdikten sonra 21 yıl kumaş desenleri ve kumaş baskı işleriyle meşgul oldu. Son yıllarda Kutlu Doğum Haftası programlarına paralel olarak çok farklı gül resimleri yaptı. Taksim Metrosu Sergi Salonu'nda, Cevahir Otel'de, Sepetçiler Kasrı'nda, Fırat Kültür Merkezi'nde resim sergileri açtı. Namaz Gönüllüleri Platformu'nda bulunan Arif Ergun, 'Namaz Resimleri Sergisi'yle yedinci kişisel sergisini açmış olacak.