Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Din düşmanlığından din tacirliğine

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu belli ki kızdırmışlar. “CHP devleti yönetebilir mi diye soruyorlar” diye bağırıyor, “böyle saçma soru ilk defa görüyorum” diyor ve ekliyor “devleti kuran partiye ‘devleti yönetebilir mi?’ diye sorulur mu!” Belli ki çok alınmış sayın Kılıçdaroğlu. Ama haklı mı acaba? Evet doğru, CHP devleti kuran parti. Ama bunu halka, hele hele de şimdi yani seçim öncesi hatırlatmak CHP’ye ne fayda sağlıyor? Yanlış anlaşılmasın, ontolojik olarak bir CHP karşıtı vatandaş olarak ben bu hatırlatmadan şahsen memnunum. Biliyoruz, idrakindeyiz ama hatırlatmanın zararı yok, hele hele bu hatırlatma CHP’nin kendinden gelirse benim gibi düşünenler için ne ala. Zira CHP’nin kendince göğsünü gere gere devleti kurduğunu bize hatırlatıyor olması şecaat arz ederken sirkatın söylemek midir yoksa pot üstüne pot kırmak mıdır siz söyleyin ama CHP açısından en hatırlatılmayacak şeyi hatırlatmak olduğunda hemfikir olmamak mümkün değil.

 Evet CHP devleti kuran partidir. Ne devlet ama! İnsanını ikinci sınıflaştıran bir devlet. Kendini önceleyen bir devlet. Kendi bekasını insanlarının mutsuzluğuna bina eden bir devlet. CHP’nin kurduğu devlet değil midir ki bu ülkede masum insanları iplerde sallandıran? CHP iktidarı değil midir ki bu ülkede Salcı bacı gibi kendi halinde, masum bir Türk kadınını sürükleye sürükleye götürüp asıveren? CHP değil miydi ulemayı bu ülkede ipe götüren? Erzurum’un Tabakhane meydanının dili olsa da konuşsa! Ah bir konuşsa! Kimlerin katline şahid oldu! Erzurum tek mi!? İstanbul, Ankara, Yozgat, Trabzon, Diyarbakır, Van, Adana, Dersim… hepsinin dili olsa da konuşsa, gördüklerini bir bir anlatsa, CHP neler etti bu millete bir daha hatırlatsa. Dersim’in kayıp kızlarını nasıl “kaybetti” CHP bir dahi anlatsa. Kur’an-ı Kerim’leri nasıl toplattı, yasakladı bir daha hatırlatsa. İskilipli Atıf Hoca’dan Mehmet Akif Ersoy’a, Kazım Karabekir’den daha nicelerine neler etti bir daha hafızamıza kazısa CHP. Ne iyi olur.

 Sabiha Gökçen’i hatırlatsa mesela CHP Başkanı Kılıçdaroğlu bize bugünlerde. Bombaları nasıl boşalttı CHP devleti insancıkların hem de Kılıçdaroğlu’nun kendi insanları üstüne patır patır, bir bir anlatsa…

 Şimdi kalkmış dinden, imandan dem vuruyor. Başbakan Erdoğan’ı hırsız olmakla suçluyor. Ahlak diyor, doğruluk diyor, dürüstlük diyor ama iftiranın günahından hiç söz etmiyor. Kendine dindar CHP dini sömürüyor. “Başörtüsü yasağını biz kaldırdık” da demez mi! İnsanı “la havle” çekmeye mecbur ediyor. Fe subhanallah! Allah’tan kork CHP! Pardon! Geri aldım. Yıllarca Allah’la savaşan sendin, değil mi CHP!

yeniakit

Bu yazı toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar