Da Vinci'nin Annesi Köleydi

Da Vinci'nin Annesi Köleydi

Da Vinci'nin Annesi Babasına miras kalan Bir Cariye İdi...

İTALYA'nın Floransa kenti yakınındaki Vinci kasabasında dünyaya gelen Leonardo Da Vinci'nin hayatı hakkında yeni iddiaları içeren iki kitap piyasaya çıktı.

Yeni iddialara göre Da Vinci'nin annesi köleydi ve babasına bir arkadaşından miras kalmıştı. Bunun yanı sısra Da Vinci'nin bu güne kadar bilinmeyen iki erkek kardeşi daha vardı.

ANNESİ BABASINA MİRAS KALMIŞ

Da Vinci Fikirleri Müzesi Kurucusu Alessndro Vezzosi ve Müze Müdürü Agnese Sabato yönetiminde, Francesco Cianchi tarafından yazılan 'Leonardo'nun annesi köle miydi?' adlı kitap piyasaya çıktı. Kitapta yer alan bilgiye göre, dönemim bankerlerinden ve Da Vinci'nin babası Piero Da Vinci'nin yakın arkadaşı Vanni di Nicolo di Ser Vanni, ölümünden iki ay önce vasiyetnamesini değiştirdi. Vanni di Nicolo di Ser Vanni, Floransa kent merkezindeki evini, kölesi Catarina ile birlikte Piero Da Vinci'ye bıraktı.

İKİ KARDEŞ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Catarina daha sonra Da Vinci'yi dünyaya getirdi. O dönemde zengin aileler Doğu Avrupa ve Asya'dan genç kadınları satın alıp vaftiz ettirip Hıristiyan isimleri vererek köle olarak kullanıyorlardı. En yaygın isimler ise Maria, Marta ve Catarina'ydı. Bu arada kitapta, babası 4 evlilik yaptığı için oldukça fazla kardeşi bulunan Da Vinci'nin şimdiye kadar bilinmeyen iki erkek kardeşinin daha olduğunun belirlendiği ifade edildi.