Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

CHP"nin iftarı, itirafı

"neden yapmadığınızı söylüyorsunuz?" Rabbimiz böyle soruyor, yapmadıklarınızı neden söylüyorsunuz? Yapmadığınız halde neden söylüyorsunuz? Görüyor çünkü. İşitiyor çünkü. Biliyor çünkü"

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin iftarına katılmış. İftarda kimler yokmuş ki? Dindarları toplamış CHP"liler. Öyle ki aralarında başındaki sarık ve üzerindeki cübbesiyle CHP"nin bekçisi olduğu devrim kanunlarını ihlal eden hoca efendiler bile varmış. CHP lideri iftarda öz eleştiride de bulunmuş. Başörtülü kadınlara yıllarca öcü olarak baktıklarını itiraf etmiş, CHP adına hatasını kabullenmiş. Aslında bunu duyunca memnuniyet duymamız gerekir değil mi? CHP neyse ki anladı artık kırdığı potu, dememiz lazım değil mi? Özeleştiri noktasına gelmek bir aşamadır demek gerekir değil mi? Ama bunların  hiçbirini diyemiyoruz. Memnuniyet duyamıyoruz. Zira CHP yine aynı CHP. Kılıçdaroğlu dindarları toplamış onlara CHP"nin yaptığı hatalardan yakınmış. Dindarlar zaten bunları çok iyi biliyorlar zira her gün yaşıyorlar. Evet yaşamaya devam ediyorlar. Bu yakınmaları, CHP"nin yaptıklarından çekenlere anlatmaktansa en başta kendi CHP"sine anlatması gerekmez miydi Kılıçdaroğlu"nun?
"neden yapmadığınızı söylüyorsunuz?" Rabbimiz böyle soruyor, yapmadıklarınızı neden söylüyorsunuz? Yapmadığınız halde neden söylüyorsunuz?
CHP"de ne değişti ki şimdi başörtülü kadınlar öcü gibi görülmüyor? Dünden bugüne Kılıçdaroğlu bu konuda elle tutulur ne yaptı ki, biz de inanalım evet diyelim; CHP"de artık başörtülü kadınlar öcü gibi görülmüyor" Kılıçdaroğlu"nun kullandığı dil de netameli. Muhatabını da suç ortağı yapmaya yelteniyor. "Yıllarca birbirimize öcü gibi yaklaştık kaynaşamadık" demiş sayın genel başkan. Kusura bakmasınlar da Müslüman kadınlar olarak biz kimseye öcü falan diye bakmadık, asıl kendi partileri ve zihniyetleri biz başörtülü kadınlara öcü gözüyle baktılar, bakmaya da devam ediyorlar. Tersini iddia edebilir mi sayın Kılıçdaroğlu? O zaman yapmadıkları bir şeyi neden söylüyor"öyle değilken niçin öyleymiş gibi lanse ediyor... "Bu sorun yıllar önce çözülüp başörtülü öğrenciler üniversiteye girmeliydi" demiş Kılıçdaroğlu. İnsanın la havle ve la kuvvete illa billah çekesini getiriyor... Fe subhanallah ile yetinelim. Sayın Kılıçdaroğlu, başörtülü öğrenciler olarak bizler tembellik ettik de mi üniversiteye gitmedik? Bu nasıl bir yaklaşımdır böyle. Zekamıza hakaret etmek desem o değil, hafıza kaybına uğradınız desem o da değil" 2007"de Ak Parti yasağı kaldırmaya kalktı da partiniz ne yaptı Sayın başkan? 1999"da Fazilet Partisi döneminde partiniz ne yaptı sayın başkan? Lütfen kimse çıkıp yok birbirimizden farkımız ama biz CHP"yiz demesin. DSP-CHP-SHP var mı bunun ötesi" Refah Partisi, yasağı kaldırmaya çalıştı da partiniz ne yaptı sayın başkan? Bitmedi, 1988"de Özal yasağı kaldırmaya kalktı da partiniz ne yaptı sayın başkan? Ya öncesi, Şalcı Bacı"yı darağacına kim götürdü, kimin partisi sayın başkan? Kendi halkını hor gören de biz değildik herhalde.
"neden yapmadığınızı söylüyorsunuz?" Rabbimiz böyle soruyor, yapmadıklarınızı neden söylüyorsunuz? Yapmadığınız halde neden söylüyorsunuz?
CHP iftarında bir de itiraz gelmiş, Kur"an Kursu öğrencilerinin paso talebine CHP karşı çıkıyormuş. Kılıçdaroğlu, "olur mu hiç öyle şey, tabii ki alsınlar, biz yardımcı oluruz" demiş.
"neden yapmadığınızı söylüyorsunuz?" Rabbimiz böyle soruyor, yapmadıklarınızı neden söylüyorsunuz? Yapmadığınız halde neden söylüyorsunuz?
Kılıçdaroğlu"nun iftar itirafını duyunca ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyebilirdik de ama madem iftar konuşması o zaman İslam"ın tam ortasından konuşalım değil mi"
"neden yapmadığınız söylüyorsunuz?" Rabbimiz böyle soruyor, yapmadıklarınızı neden söylüyorsunuz? Yapmadığınız halde neden söylüyorsunuz?

yeniakit

Bu yazı toplam 1395 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar