Çeçenleri ve Çeçen derneklerini hedef gösterdi

Çeçenleri ve Çeçen derneklerini hedef gösterdi

Rus işbirlikçisi Ramzan Kadirov yönetimi parlamento başkanı Dokuvaha Abdurrahmanov yayınladığı bir deklarasyonda ...

Rus işbirlikçisi Ramzan Kadirov yönetimi parlamento başkanı Dokuvaha Abdurrahmanov yayınladığı bir deklarasyonda Türkiye'deki Çeçenleri ve Çeçenlerle dayanışma içinde olan dernekleri hedef gösterdi.

Rus haber ajansı Itar-Tass'ın haberine göre, imzaladığı deklarasyonla Kafkasya İslam Emirliği'nin dağıtılmasının emrinin verildiğini belirten Abdurrahmanov Çeçenya'nın bütün politik sorunlarının çözüldüğünü ve anayasal sürecin tamamlandığını ileri sürdü.

Çeçen direnişinin liderlerinin Türkiye'de saklandığını ileri süren Abdurrahmanov "Türkiye'de saklanan Movladi Udugov ve İsa Umarov'un yasa dışı yapısı dağıtılmıştır. Tarihi ve yasal açıdan Çeçen halkı adına Çeçen Cumhuriyeti dışında bütün şüpheli kurumların faaliyetleri Çeçen halkı ve devleti nezdinde suçtur" diyerek hem Çeçenleri hem de Çeçenlerle dayanışma içinde olan kurumları Çeçen halkına karşı suç işlemekle suçladı.

Ülkemizde Çeçenlere yönelik son zamanlarda gerçekleştirilen suikastların arkasında Kadirov yönetiminin olduğu biliniyor.

Kadirov yönetimi yayınladığı bu deklarasyonla aynı zamanda ülkemizde Çeçen direnişini destekleyen ve çeçen halkı ile dayanışma içinde olan kuruluşları da hedef göstermiş oldu.

Rus işbirklikçisi Kadirov yönetiminin Türkiye'deki Çeçenlere ve Çeçenlerle dayanışma içinde olan derneklere yönelik sürdürdüğü bu küstahça tavır ve açıklamalardan dolayı Türkiye müslüman kamuoyunu Çeçen kardeşlerimizle daha güçlü bir şekilde dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

VELFECR