Çeçenistan"da saldırılar devam ediyor

Çeçenistan"da saldırılar devam ediyor

Çeçenistan’da sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Son iki hafta içinde 10 kişinin öldüğü belirtildi. Rusya, Kafkasya’da saldırılar yüzde 57 oranında arttı.

Çeçenistan sivil halka yönelik saldırılar sürüyor. Son iki hafta içinde 10 sivilin hayatını kaybettiği vurgulandı. Rus yanlısı Çeçen yönetimi, kendi 'ölüm mangaları" tarafından öldürülen sivillerle ilgili olarak "kimlik kontrolü için durduğumuz araçtan ateş açıldı" ve "suikast hazırlığı yapan şüpheliydi" iddiasında bulundu.

Adam kaçırma, rehin alma ve öldürme olaylarının son bir kaç yıldır arttığı Çeçenistan'da yerel halk ülkenin "orman kanunları" ile yönetildiğini açıkladı. Büyük panik içinde olan Çeçen halkı insan hakları örgütlerine açıklama yapmakta çekiniyor.

Kafkasya'da saldırılar yüzde 57 arttı

Rusya Federal Savcılık yetkilisi Aleksandr Bastrıkin, 2009 yılında Kuzey Kafkasya'da saldırıların yüzde 57 arttığını açıkladı.

Bu yıl toplam 513 saldırı düzenlendiği, İnguşetya, Dağıstan ve Kuzey Osetya'da Federal Savcılığın en iyi çalışanlarınının bulunmasına rağmen durumun düzelmediği belirtildi.