Çeçenistan'da Çatışma: 5 Direnişçi Şehid.. 5 Rus Ölü

Çeçenistan'da Çatışma: 5 Direnişçi Şehid.. 5 Rus Ölü

Çeçenistan'da direnişçilerle Rus askerleri arasında çıkan çatışmada 5 direnişçi şehid olurken 5 polis de öldü.

AFP'nin haberine göre Urus-Martan ilçesi Arxazur köyü yakınlarında direnişçilerle Rus askerleri arasında şiddetli çatışma çıktı.

Direniş yanlısı kaynaklara göre çatışma, direnişçilerin ateş açmasıyla başladı. Çatışmada 6 Rus askeri ve Ramzan Kadirov hükümeti polislerinden 5 kişi öldürüldü.

Rus yanlısı Ramzan Kadirov başkanlığındaki Çeçenistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, 5 Rus askerin çatışma sırasında öldüğünü, 7 askerin de öldüğü belirtildi. Çatışmada ayrıca 5 direnişçinin de şehid olduğu ifade edildi.

Kadirov'un Operasyonu Fiyaskoyla Sonuçlandı

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramzan Kadirov, iki hafta önce yaptığı basın açıklamasında başka Dokko Umarov'ı "öldürmek" olmak üzere, Çeçenistan direnişini tamamen tasfiye etmek için geniş çaplı operasyon başlattığını ilan etmişti.

Aradan geçen iki haftaya rağmen, Kadirov'un özel birliklerinin başlattığı operasyonlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kafkasya İslam Emirliği kaynakları, operasyona ilişkin bir açıklama yapılmamasının, operasyonun fiyaskoyla sonuçlandığının en büyük delili olduğunu bildirdi.

Bir süre önce Çeçeçenistan ve Kafkasya'da "terörizmle" mücadelenin sona erdiğini ilan eden Rusya, Çeçenistan, Dağıstan ve İnguşya'da günlük olarak düzenlenen saldırlar karşısında endişeli olduğu öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Çeçenistan'daki silahlı direnişin, Rusya için en büyük sorun olduğunu belirtmişti.

Kadirov ise Çeçenistan'daki direnişi bitireceğinden emin olduğu yönünde bir açıklama yapmasına rağmen, Çeçenistan'daki direnişçilerin günlük olarak saldırılar düzenlemesi, Kadirov'un umutlarını zayıflatıyor.

Rusya, 10 yılı aşkın bir süredir, elinden gelen herşeyi yapmasına rağmen Çeçenistan'daki direnişi tamamen bitirebilmiş değil.

Çeçenistan'daki direniş, Kafkasya İslam Emiri Dokko Umarov tarafından koordine edilmektedir.

isra haber