Çeçenistan Şehidleri İçin Anma Gecesi

Çeçenistan Şehidleri İçin Anma Gecesi

Çeçenistan'da 15 yıldır süren cihad esnasında şehid olan Türkiyeli mücahidler ve diğer şehidler Fatih'te düzenlenen bir programla anıldı

Gençlik Kültür Merkezinde bir grup duyarlı Müslümanın düzenlediği geceye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL, MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir ve AGD İstanbul eski il başkanı Dr Abdullah Sevim de katıldı.

Çeçenistan'da meydana gelen son gelişmelerden bahsedilen gecede, Çeçenistan'da şehid olan Bilal Ebu Muslim, Abdulkadir Kutluay, Mücahid Şener, Hattab, Şamil Basayev, Ebu Velid, Ebu Hafs, Arslan Mashadov, Bülent Tuna, Murat Konukçu ve Çeçenistan da en son şehid olan Adem Talut şahsında tüm Çeçenistan şehidleri anıldı. Salonda Şehidlerimizi tanıtan bir resim sergisi de düzenlendi.

Gecede Konuşan Şehidlerin arkadaşları mücahidlerin güzel hasletlerinden bahsettiler. Bir mücahid için ibadet ve Allaha tevekkülün çok önemli olduğundan bahseden arkadaşları, her zaman ibadetlerine dikkat ettiklerini belirttiler.

Gecede konuşma yapan Bülent Yıldırım Çeçenistan da mücadelenin bitmediğini belirtirken Kadirov'un Türkiye'de gerçekleştirdikleri propaganda faaliyetlerinin işe yaramadığını söyledi.

"Kadirov ailesi hiçbir zaman mücahidlerden yana olmamıştır. Bu gün itibariyle Türkiye'den 18 kişilik bir kafile Çeçenistan'a gitmiştir. Kadirov ne yaparsa yapsın Türkiye halkı Kadirov'un gerçek yüzünü görmüştür. Biz bütün olanların takipçisi olacağız ve Türkiye kamuoyunu bilgilendireceğiz'' diyen Yıldırım "Kurban kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi açısından çok önemlidir. Kurbanlarınızla Çeçen halkını ve mücahidlerini sevindirebilirsiniz'' şeklinde konuştu.

Şehid olan mücahidlerin güzelliklerinden bahseden Bülent Yıldırım, Bilal Ebu Muslim ile üniversitede yaşadığı anıları duygulanarak anlattı.

Gecede MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir Çeçenistan'da Rusya ve Kadirov'un katliamlarından bahsetti. Çeçenistan'a davet edilerek Kadirov tarafından öldürülen Rusya insan hakları aktivistlerinden bahseden Gökdemir Türkiye'den Çeçenistan'a giden heyetin can güvenliğinin olmadığını belirtti.

Çeçenistan ve Kafkasya üzerine araştırmalar ve yazılar kaleme alan Yusuf Ensar Çalışkan ise yaptığı konuşmada mücahidlerin gerçekleştirmiş olduğu ilmi, kültürel ve sosyal faaliyetlere dikkat çekti. Geçmişten günümüze Çeçen halkının özgürlük mücadelesi hakkında bilgi veren Çalışkan Şehidlerimizi unutmayan ve geceye katılan duyarlı Müslümanlara teşekkürlerini iletti.

Sinevizyon ve Marşlarla devam eden gece Dr. Abdullah Sevim'in yaptığı duadan sonra sona erdi.