Çeçen mücadelesinde Mashadov"suz 5 yıl

Çeçen mücadelesinde Mashadov"suz 5 yıl

Rusya’ya ve kendi içindeki hainlere karşı amansız bir mücadele veren Çeçenistanlı Müslümanlar, vefatının 5. yıldönümünde Çeçenistan eski Başbakanı Aslan Mashadov’u rahmetle anıyor

Rusya'ya ve kendi içindeki hainlere karşı amansız bir mücadele veren Çeçenistanlı Müslümanlar, vefatının 5. yıldönümünde Çeçenistan eski Başbakanı Aslan Mashadov'u rahmetle anıyor. Çeçen mücahidler, zorlu şartlara aldırmaksızın özgürlük mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Ömrünü Müslüman Çeçen halkının özgürlüğüne adayan Çeçen komutan Aslan Mashadov anılıyor. 5 yıl önce Rusya'nın düzenlediği hunharca bir suikastla şehid olan Çeçen komutan Aslan Mashadov vefat yıldönümünde anılıyor. Rusya'nın asırlardır sürdürdüğü Çeçen zulmünün bir neticesi olarak 9 Mart 2005'te şehitler kervanına katılan Mashadov, ömrü boyunca Kafkasya ve Çeçen toplumunda İslam'ın geleceği için savaştı. Müslüman Çeçenistan'ın bağımsızlığını her şeyden önde gören Mashadov, Cahar Dudayev döneminde Çeçenistan Genelkurmay Başkanlığı yaptı.
ÇEÇENİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞI, OLMAZSA OLMAZIYDI
1997 yılında yapılan seçimlerde oyların yüzde 63'ünü alarak Çeçenistan Devlet Başkanlığı'na seçilen Mashadov, bağımsızlık mücadelesini savaşlarda ön saflara çıkarak gösterdi. 1997 ve 1998 yıllarında uğradığı iki suikast girişiminden de son anda kurtulan Aslan Mashadov'un Devlet Başkanlığı sıfatı, Rusya'nın Çeçenistan'a tekrar müdahalesiyle Rusya tarafından tanınmadı. Rusya, Mashadov yerine Rus yanlısı bir devlet başkanı atadı. Fakat, Çeçen halkı devlet başkanı olarak Mashadov'u görüyordu. Mashadov, mücadelesini sürdürmeye devam etti. Mashadov, Rusya'nın düzenlediği özel bir operasyonla bir köy evinde iken şehid edildi.