Çeçen Komutan "Savaşı çoktan kazandık"

Çeçen Komutan "Savaşı çoktan kazandık"

Geçtiğimiz günlerde şehid olan Çeçenistan’ın Doğu cephesi emirlerinden Komutan Savab’ın şehadetinden önce yaptığı son konuşması yayınlandı

Çeçen Komutan Savab'ın şehid olmadan önceki son mesajı:Geçtiğimiz günlerde şehid olan Çeçenistan'ın Doğu cephesi emirlerinden Komutan Savab'ın şehadetinden önce yaptığı son konuşması yayınlandı. Kuzey Kafkasya'daki son durumun, Rusların iyice güç kaybettiğinin göstergesi olduğunu belirten Savab; "Biz bu savaşı çoktan kazandık" dedi.



Diğer taraftan Rusya'nın bölgeye yeni gönderdiği Kuzey Kafkasya Federal Eyaleti Başkanı Aleksander Hloponin daha Rusya'dayken basına yaptığı açıklamada, "Kafkaslar'ın kendisini korkuttuğunu" itiraf etti. Bu arada Ruslar, Çeçenistan'daki direnişi bitirdiklerini iddia etseler de yaptıkları hazırlık bu durumu açıkça yalanlıyor. Kafkasya'da en son Çeçenya'daki savaş sırasında devreye sokulan zırhlı trenler yine yola çıkıyor.
Geçtiğimiz günlerde şehid olan Çeçenistan'ın Doğu cephesi emirlerinden Komutan Savab'ın şehadetinden önce yaptığı son konuşması yayınlandı. Kuzey Kafkasya'daki son durumun, Rusların iyice güç kaybettiğinin göstergesi olduğunu belirten Savab; "Biz bu savaşı çoktan kazandık" dedi.
MÜCAHİDLER ÇOK İYİ DURUMDA
Rusların bütün ağır silahlarına ve işbirlikçilerine rağmen yıllardır herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini söyleyen şehid komutan; "Toplu ölümlere imza atıyorlar. Evleri yakıyorlar. Vicdanı olan herkes bütün bunlara dayanamıyor ve silahlarını alıp mücahitlere katılıyor. Mücahitler kendilerini çok iyi hissediyor. Moral ve maneviyatları çok iyi durumda. Yaşadıkları her şeye sabırla karşılık veriyorlar. Açlık, soğukluk, savaşın zorluklarına karşı Allah için sabrediyorlar" diye konuşuyor. Savab, son mesajında; "Bugün Allah Kafkas Mücahitlerini koruyor. Mücahitlerimiz bütün ruhları ile Allah'ın dinine sarılmışlar. Tüm ruh ve bedenleri ile Allah'ın dinini koruyorlar ve İslâm için savaşıyorlar. İslâm dinini korumak için cihadlarını sürdürüyorlar. Allah'ın dininin bu topraklarda hâkim olması için savaşıyorlar" diyor. Mücahitlerin sadece dağlarda saklanmadıklarını ifade eden şehid komutan son konuşmasında şunları söylüyor; "Mücahitler, Rusların ve işbirlikçilerinin arasında dolaşıyor, onlardan bilgi alıyor. Onlara operasyonlar yapıyorlar. Tek bir mücahit bile onlarla dağlarda savaşabiliyor. Buna biz, birçok kez şahit olduk. Bu bizlere mücahitlerin sağlam inançları ve cesaretlerine delildir. Mücahitler, kâfir ve münafıklara karşı birçok operasyon yapıyorlar. Onların korku içinde yaşamasına sebep oluyorlar. Rusya birçok kere savaşın bittiğini söyledi. Ama bunun yalan olduğu çok açık olarak görüldü. Bugün savaş bütün Kafkasya'ya dağıldı. İnguşetya, Dağıstan, Kabardin Balkar, Osetya'da da direniş var. Önemli olan kalbinde bu acıyı hissetmektir. Bu nedenle düşmanlara karşı savaşa çıkmakla bizler bu savaşı zaten çoktan kazandık."
Rusya bölgeye yeni bir başkan gönderdi. Kuzey Kafkasya Federal Eyaleti başkanı, devlet başkanının özel bölge temsilcisi ve başbakan yardımcısı olarak atanan Rus işadamı Aleksander Hloponin görevine başladı. Rus basını, Hloponin'in temel görevleri arasında, 'işadamlarının desteklenmesi, direnişe karşı operasyonların yürütülmesi, federal cumhuriyet başkanlarının faaliyetlerinin koordine edilmesi' konularının yer aldığını bildirdi. Bölgeye gitmeden önce Vremya Novostey gazetesine konuşan Hloponin, "Kafkaslar'ın kendisini korkuttuğunu" itiraf etti. Öte yandan, yeni vali kısa bir süre içinde eyaletin gelişim programını hazırlayacağı ve yatırımcıları bölgeye davet edeceği sözü de verdi.
==================
Rusya'ya yeni gönderilen Başkan Kafkaslar'ın kendisinikorkuttuğunu itiraf etti
Rusya savaş trenlerini yeniden Kafkaslar'a gönderiyor
Ruslar, Çeçenistan'daki direnişi bitirdiklerini iddia etseler de yaptıkları hazırlık bu durumu açıkça yalanlıyor. Kafkasya'da en son Çeçenya'daki savaş sırasında devreye sokulan zırhlı trenler yine yola çıkıyor. Kuzey Kafkasya'da istikrarın giderek bozulmasına karşı askeri vaziyeti güçlendirmek için iki zırhlı tren devreye sokuluyor. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada trenlerin; "Dağıstan, İnguşetya ve diğer Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde durumun şiddetlenmesine bağlı bir önlem" olarak bölgeye gönderildiğini açıkladı. Çeçenya'daki savaş zamanında dört zırhlı tren kullanılmıştı. Bunlar; 'Amur', 'Baykal', 'Terek', 'Kozma Minin' olarak biliniyordu.

 

vakit