Canlı bomba Çeçen liderin eşiydi

Canlı bomba Çeçen liderin eşiydi

Rus gazetesi Kommersant Moskova'daki metro saldırısında canlı bombalardan birinin öldürülen Çeçen lider Seyid Emin Xizriyev'in eşi Marha Ustarhanova olduğunu yazdı

Rusya'nın başkenti Moskova'da 39 kişinin öldüğü metro saldırılarını kimlerin düzenlediğine dair çelişkili bilgiler gelmekle beraber Çeçen örgüt 'Kafkas Emirliği' lideri Doku Umarov'un önceki gün bir video yayınlayarak eylemi üstlendiklerini açıklaması gözleri bir kez daha Kuzey Kafkasya'ya çevirdi. Önemli Rus gazetelerinden Kommersant ilginç bir iddiaya daha yer vererek canlı bombaların, eşlerini Rusya'yla savaşta kaybetmiş "dul Çeçen kadınlar" olduğuna dair şüpheleri güçlen-
dirdi. Gazete kadınlardan birinin kimliğini açıklayarak çatışmalarda öldürülen Çeçen lider Seyid Emin Xizriyev'in imam nikahlı eşi Marha Ustarhanova olduğunu yazdı. Ancak bu Rus kaynaklarınca henüz doğrulanmadı.

DAĞISTAN'DA İKİNCİ SALDIRI

Öte yandan 12 kişinin öldüğü Dağıstan'daki saldırının ardından dün de yine Dağıstan Cumhuriyeti'nde bomba yüklü olduğu sanılan aracın infilak etti, en az 2 kişi öldü.


SALDIRILAR DEVAM EDECEK

"Kafkas Emiri" olarak anılan, 'bağımsızlık mücadelesi veren' Çeçenlerin lideri Doku Umarov, metro istasyonlarında düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlendi. İnternet sitesi kavkazcenter'a gönderilen videoda Umarov, bombalama eylemlerini şahsen emrettiğini ve saldırıların devam edeceğini söyledi. Dağıstan kökenli Duma milletvekili Gadjimet Safaraliyev ise Doku Umarov'un açıklamalarına inanmadığını kaydetti. Safaraliyev, "Umarov'un terör saldırılarını gerçekleştirecek ve organize edecek böyle güçlü ağı yok" dedi.