Bülent Yıldırım'dan Hüda Par Açıklaması

Bülent Yıldırım'dan Hüda Par Açıklaması

Cizre'de PKK'nin dindarları hedef alan saldırılarını değerlendiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, HÜDA PAR'lılara yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde İHH şube açılışında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Cizre'de HÜDA PAR üyeleri ve dindar kişilere yönelik PKK tarafından yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Çözüm Süreci'ni dış güçlerin müdahalesi olmadan sürdürmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Çözüm Süreci'ne engel olmaya çalışan provokatörler harekete geçti ve özellikle Cizre ve benzeri yerlerde saldırıda bulundular. HÜDA PAR mensuplarına yönelik yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Bilinçli olarak evlere saldırıldı, kadınlara saldırıldı, çocuklara saldırıldı. Onun için, oradaki bütün sivil toplum kuruluşlarını daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Bu saldırılara karşı herkesin saldıran taraflara yönelik tepki koymasını arzuluyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım, “Devletin de bu konuda güvenlik güçlerini iyi bir şekilde harekete geçirerek bu saldırıları baştan haber alıp önlenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Şimdi düşünebiliyor musunuz, bir devletin topraklarında birileri ağır silahlarla saldıracak ve devlet bundan haberdar olmayacak. Bu bir zaaftır birileri bu zaafı kullanıyor, onun için devletin artık böyle bir zaafa tahammülü olmaması gerekir.” ifadelerini kullandı. 

 
Kaynak: İLKHA