Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Bu ülkeye yazık edenler

Bu ülkeye yazık ediyorsunuz, bunun hesabını nasıl vereceksiniz… Bir Türkiye ki, İslam dünyasının, İslam dünyasının ötesinden yeryüzündeki bütün mazlumların sesi, soluğu, yandaşı olmuştu. Bir Türkiye ki, İsrail’in canilerine kafa tutar olmuştu, bir Türkiye ki, Amerika gibi süper ekonomik güç olan bir ülke de dahil olmak üzere dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin hedefi haline gelmek şöyle dursun, Çin’in arkasından peş peşe, her ekonomik çeyrek yılı ikinci büyüme rekorlarıyla kapatır olmuştu, bir Türkiye ki, şimdilerde unuttuğunuz, hatırlamak istemediğiniz gibi Batı ülkeleri karşısında el pençe divan hazır ol duruşuna geçmiş, ancak yardım dilenir pozisyonda, Clinton’un önünde hesaba çekilip azar yiyen Ecevit misali, başı önde eğik olmaktan çıkmış, dik ve vakur, lafı sözü dinlenir saygın bir ulus devlet olmuştu, bir Türkiye ki, sizin bütün kolonyalizm çığırtkanlıklarınıza rağmen her yerdeki mazlumu canı pahasına da olsa savunur hale gelmiş, Balkanlar’dan  Afrika’ya Türkiye’nin yardım elini, hiç düşünmeden, ensar muhacir samimiyeti, imanı içinde uzatmıştı…

Ama tabii, sizin ensarı muhaciri bilmenizi, bilmenin de ötesinde anlamanızı bekleyemezdik. Siz kim o ruh kimdi… Oradaki diğerkâmlık, oradaki iman gücünü tahayyül etmenizi istesek başarısız olurduk… Bir ülke, bir lider, bir insan halkı neden, neden kendi çıkarları kadar başkalarınınkini de düşünürdü ve bunu Afrika’da Balkanlar’da; doğuda, batıda, kuzeyde ve güneyde din kardeşliğinin de ötesinde insan olma temeli üzerinden herkese, her kişiye, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün insanlığa ulaşacak şekilde yapardı, bunu ne adına başarırdı, sizin anlamanızı bekleyemezdik….

Siz kim ensar kim, siz kim muhacir kim, siz kim fedakarlık kim, siz kim, kolonyalizm ötesinde, sömürgecilik ötesinde bir yardımlaşma anlayışı kim. Sömürecek biri varsa o yine sizdiniz. Bu ülkenin insanlarını onyıllarca sömürdünüz, sömürgeleştirdiniz, şekilcilikte kalan bir batıcılık anlayışıyla hep bana-hep bize babından kendinize hizmet ettirdiniz. Sırça saraylarınıza milleti, bu ülkenin halkını yaklaştırmadınız, bunun da adını cumhuriyet modernizasyonu koydunuz.

Onun içindir ki kurduğunuzdan beri yönettiğiniz bu ülke on üç sene önce Ak Parti tek başına iktidar olana kadar darbe üzerine darbe gördü, onun içindir ki, bütün demokratizasyon endekslerinden yüz kızartıcı seviyelerde aşağılarda süründü, o beğenmediği, ırkından, dininden, dilinden küçük gördüğü üçüncü dünyanın en öteki ülkeleriyle hem hal oldu. Onun içindir ki 90’lı yılların ortasında Refah Partisi iktidarıyla yerel yönetimlerde halkımız yöneticisiyle buluşana, kavuşana kadar Hakk’a hizmetin aslında halka hizmetten geçtiğini anlayamacak kadar gözleriniz kör, kalpleriniz mühürlü olmuştu.

Onun içindir ki Alevisi, Kürt’ü, Hıristiyanı ve Yahudisi ama en başta da bu ülkenin Müslümanını Ak Parti gelip de halkın iktidarını bütün imkansızlıklara, evet sizlerin bütün engellemelerinize rağmen kurana kadar zulme reva bıraktınız. Şimdi de hep beraber yazık ediyorsunuz. Oysa bir Bilen bir Gören var.

yeniakit

Bu yazı toplam 734 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar