Bakan Üstad"a kör

Bakan Üstad"a kör

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın görev alanında, “ET֔den hapis yatan “eski tüfeklerin” de bulunduğu isimlere nasıl destek verildiğini gözler önüne seriyoruz

GÖRME ENGELLİLER ŞİFRE İLE FAYDALANABİLİYORLAR
Bakanlığın görme engelliler için resmi internet sitesi üzerinden sunduğu ve görme engellilerin "şifre" girmek suretiyle faydalanabildikleri (!) "Sesli Kitap" uygulaması "Ergenekonculara" verilen desteği açıkça ortaya koyuyor. Görme engelliler siteye girdiklerinde Türkiye'nin önde gelen "dindar yazarlarının" eserlerini sesli olarak takip etme imkanına sahip değiller.
İLHAN SELÇUK VE DİĞERLERİ!..
Görme engellilere sunulan, başta İlhan Selçuk, Erol Manisalı olmak üzere Ergenekon sanıklarının, CHP eski Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk'ün, eski tüfeklerin akıl hocası Yaşar Kemal'in, Ermenilerin soykırım iddialarının destekçisi Orhan Pamuk'un, bazı kartel yazarlarının ve başta Hürriyet olmak üzere bazı kartel gazetelerinin kitapları!.."
NECİP FAZIL KISAKÜREK SIFIR, NAZIM HİKMET 41 KAYIT!
Benzeri ayrımcılığın Rahmetli Üstad Necip Fazıl Kısakürek ile Nazım Hikmet'in eserleri için de söz konusu olması dikkat çekiyor. Görme engellilere seslendirilmiş olarak sunulan kitaplar için "arama" bölümüne Necip Fazıl Kısakürek yazdığınızda "Kayıt bulunamadı" cevabıyla karşılaşıyorsunuz. Nazım Hikmet yazdığınızda ise karşınıza tam 9 kayıt çıkıyor.


VAKİT, 14 ve 15 Haziran 2008 tarihli haberlerinde, Görme engellilere yönelik bu hizmetin (!) "Din dersi" için ayrılan bölümünde İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciler için ikna odaları kurmasıyla ünlü olan CHP Milletvekili Nur Serter'in "Dinde Siyasal İslâm Tekeli" ve İslâm'a hakaretleriyle bilinen İlhan Arsel'in "Şeriattan Kıssalar" adlı kitaplarının sesli olarak sunulduğunu belgelemişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu haberler üzerine bir açıklama yapmış ve kısa bir süre sonra da sözkonusu kitaplar siteden kaldırılmıştı.
BAKANA GÜNAY: YAA ÖYLE Mİ YAPMIŞLAR!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görme engellilere sunduğu bu hizmetteki (!) ayrımcılık konusunda Bakan Ertuğrul Günay'la görüştük. Elimizin altındaki kayıtları inceleyen Bakan Günay'ın ilk sözü "Öyle mi yapmışlar?" oldu. Günay, "Sayın Bakan, daha önce de Nur Serter ve İlhan Arsel'in kitaplarının 'din dersi' olarak dinletildiğini belgelemiştik. Bakanlıkta bir sıkıntı mı var?" şeklindeki sorumuz üzerine, "Arkadaşlar bir çalışma yapsınlar, size ayrıntılı açıklamayı kısa süre içinde göndersinler" dedi. Bakanla bu görüşmemizden iki saat sonra, bir Bakanlık yetkilisi "bilgilendirmek" üzere Vakit'i aradı. Vakit'in Haziran 2008 tarihli haberlerinin ardından, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile Milli Kütüphane'nin ayrı ayrı verdiği bu hizmeti tek çatı altında topladıklarını belirten yetkili, "Ortada bir sıkıntı varsa üzerine gideriz. Eğer, bahsettiğiniz yazarlar için talep geliyorsa da birileri böyle yapıyorsa üzerine gitmek gerekir" diye konuştu. Yetkili ayrıca, Üstad Necip Fazıl ve diğer muhafazakar yazarların kitaplarının ses kayıtlarının Milli Kütüphane'de olduğunu ancak siteye 'henüz' konulmadığını belirtti. Vakit'in konu hakkındaki değerlendirmelerine başvurduğu eğitimciler, önümüzdeki günlerde Ergenekon sanıklarının kitaplarının servisten çıkartılıp çıkartılmayacağının ve Milletin benimsediği yazarların kitaplarının servise sunulup sunulmayacağının takipçisi olacaklarını belirttiler.