Ayrılmak isteyeni öldür gitsin

Ayrılmak isteyeni öldür gitsin

Yaz dönemiyle birlikte dizilerdeki hareketlilik de arttı.

Tatile çıkan yapımlar gelecek dönem için izleyicisini merakta bırakacak unsurları senaryoya dahil ederken, diziden ayrılan ya da ayrılmak isteyen oyuncular en çok senaristleri zor durumda bırakıyor.

Bazı senaristler önemli karakterleri şehir dışına tatile gönderirken, bazıları ise oyuncunun şanına yakışır bir 'ölüm' sahnesi kaleme alıyor. Ölenler, yeni dönemde farklı bir projede çıkıyor sevenlerinin karşısına. Önümüzdeki hafta sezon finaline hazırlanan Samanyolu'nun 'Tek Türkiye'si bunun son örneği. Dizide terörist Ayten'i oynayan Gamze Karababa öldürülerek sete veda etmek zorunda kaldı. Karababa'nın yeni dönemde başka bir diziyle ekrana dönebileceği konuşuluyor. Dizinin senaristleri 'Bizim oyuncu ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok.' derken, genel olarak dizilerden ayrılmak isteyenlerin öldürülmesini ise 'kolay bir yöntem' olarak değerlendiriyor.

Kanal D'deki Kavak Yelleri'nde Efe karakteriyle adını duyuran Dağhan Külegeç'in diziden ayrılmak istemesi, sevenleri için sürpriz oldu. Efe'yi içinde bulunduğu araba ile uçurumdan yuvarlayan senaristin gelecek dönem Külegeç'in yerini nasıl dolduracağı merak konusu. Kavak Yelleri'nden ayrılmak isteyen tek isim Külegeç değil. Dizinin Gönül öğretmeni Didem İnsel de başka rollerde oynamak istediğini gerekçe göstererek yeni dönemde görev almayacak. Bu dönemin en çok konuşulan 'ölüm sahnesi' ise atv'de ekrana gelen Elveda Rumeli'nin Vahide'si Berrak Tüzünataç için yazılan bölüm oldu. Sevgilisi istediği için diziden ayrıldığı söylenen Tüzünataç, farklı bir dizi ile ekrana dönmeyi planlıyor. Bu arada binlerce karakterin öldüğü 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümlerinde kafası kopartılarak öldürülmesi Halo Dayı rolündeki Sönmez Atasoy için de sürpriz olmuş: "Bir buçuk yıldır öldürün diyorum. Hikaye düğümlenmişti. Bu ölüm biçimi bana da sürpriz oldu. Gelecek dönem Sinan Çetin'in TRT 1 için çektiği yeni bir dizide rol alacağım. Çekimler başladı."

AYRILMAK İSTEYEN OLGUNLUKLA KARŞILANMALI

Diziden ayrılmak isteyenlerin herkes tarafından olgunlukla karşılanması gerektiğini söyleyen yapımcı ve senarist Birol Güven, oyuncuların yaptığı işin yorucu olduğuna dikkat çekerken, bir başka senarist ve yönetmen Onur Ünlü, "Bunlar tamamen yapımcı ile ilgili şeyler. Oyuncu kendisi isterse de ölür gider. Belki ilk zamanlar sıkıntı olur, ama çözülmeyecek bir şey değil. Biz bir dönem 6. bölümde esas kızı öldürmüştük." diyor.

ALİ ULVİ HÜNKAR

'Gitmek isteyenin yolunu açarım'

'Sultan Makamı', 'Yeditepe İstanbul' ve 'Yersiz Yurtsuz' gibi pek çok dizinin senaryosunu yazan Ali Ulvi Hünkar, dizilerden ayrılmak isteyen oyuncularla ilgili şunları söyledi: "Gitmek isteyenlerin yolunu açarım. Zaten bir dakika bile kalmaması gerekir. O mutsuzluk bulaşıcıdır, başkasını da etkiler. Asla kötü bir ayrılık da yazmam. Çok özenli bir veda ile gitmesini sağlarım. Dört bölüm sonra sevgilisiyle kavga edip ayrılmak istiyor, bu başka bir durum. Senaryo ile ilgisi yok, başka bir sorun vardır."

Etiketler: dizi oyuncu  ölüm sahnesi tatil