Atatürkçülüğün kutsal kitabı ve sünneti...

Atatürkçülüğün kutsal kitabı ve sünneti...

Gültekin Avcı yeni kitabında, din reformu için ortaya atılan teklifleri yazdı...

"Resmi İdeoloji Yangınları - Yargılanan Milletin Kâbusları"

Bayındır / İzmir Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde yazdığı kitaplar ve basında çıkan demeçleri nedeniyle önce Kars Ağır Ceza Hâkimliğine tayin edilen, daha sonra ise istifa etmek durumunda kalarak görevinden ayrılan yazar Gültekin Avcı, yeni kitabı "Resmi İdeoloji Yangınları, Yargılanan Milletin Kabusları"yla okuyucusuyla buluştu. Metropol Yayınlarından çıkan kitabında Avcı, Ergenekon Soruşturmasından, AKP hakkında açılan kapatma davasına; Atatürk'ün planladığı din reformundan, başörtüsüne bakışına kadar birçok konuyu tarihi gerçekler ışığında değerlendiriyor.

Kitaptan Bazı Satırbaşları;

TÜRK DEMOKRASİSİNİN ÖNÜNDEKİ DÖRT ENGEL:

Ülkemizde ordunun kışla dışında siyasi ve sivil alanı kuşatıp, devlet üstü - denetlenemez bir konumda bulunması

Ekonomik bağımsızlığımızın IMF, Dünya Bankası gibi küresel sermayenin, gelişmekte olan ülkelere yönelik ekonomik bağımlılık politikalarını idare eden kuruluşların kontrol ve hâkimiyetinde bulunmasıdır.

Ülkemizde mevcut bulunan hastalıklı laiklik anlayışıdır.

Skolastik Kemalist bakış açısıdır. S. 47

ATATÜRK'ÜN YAPMAYI PLANLADIĞI DİN REFORMU:

Falih Rıfkı aynı minvalde bakın neler demektedir: "Atatürk sağ kalsaydı ibadet reformu olacağından şüphe yoktu" Kemalizm aslında büyük ve esaslı bir din reformudur. Muhammed son peygamber olduğuna göre ondan sonra Kur'an hükümlerini nesih hakkı insan aklına kalmıştır. Mustafa Kemal'in yaptığı iş de bu nesih hakkını kullanmaktır." Görüldüğü üzere M.Kemal için bir Peygamber misyonu fevkalade aşikârdır.

Mustafa Kemal döneminde hakikaten de ciddi manada ibadet reformu planlanmıştı. Bu planlama ve proje içinde dikkatinizi çekecek ilginç teklifler vardı. Bakın bazıları nasıldı: Yeni bir Kur'an hazırlanacaktı. Türk Ceza Kanununa aykırı hükümlerin hazırlanacak yeni 'Kur'an' kitabına konmaması, bu yeni hazırlanacak Kur'an'da Atatürk'ün demeçlerinden bazı pasajlar yer alması, yine bu yeni Kur'an'da ahiret fikri adalet, Cennet fikri bu dünyada huzur ve saadet, cehennem fikri ise vicdan azabı ve ruhi huzursuzluk olarak tavsif edilmesi söz konusuydu. Yeni Kur'an Türkçe olacak ve TDK tarafından basılacaktı. İbadetlerde bu yeni Kur'an okunmak durumundaydı. Dini ve bilimsel araştırma yapmak isteyenler içinse orijinal Kur'an serbest olacaktı. Farz, vacip ve sünnet tüm namazlar camide imamla beraber Türkçe kılınacaktı. Namaz rekâtları 8'i geçemeyecekti. Camilerde musiki aletleri bulundurulacaktı. Musıki asri ve enstrümantal olacaktı. Böyle devam edip gitmekteydi.

Bu din reformu mülahazalarıyla N.A.B adlı bir ses sanatçısı Dolmabahçe'de Atatürk'ün huzurunda saz takımı eşliğinde ilk Türkçe Kuran'ı okumuştu. M. Kemal de buna keyifle katılmıştı. S. 33

DERİN DEVLET'İN TALİMNAMESİ

Özel Kuvvetlerin Resmi Talimnamesinde bu örgüt için şöyle bir koruma kalkanı mevcut; aynen talimnameden: 'Bir gayri nizami kuvvetin yeraltı unsurları, kaide olarak kanuni statüye tabi değillerdir.'

Peki, Özel Harp birimlerinin görev ve faaliyetleri nelerdir? Şimdi ABD patentli olan ve FM 31–15 simgesi ile tüm NATO ülkelerinde tatbik edilen, Türkçeye ST 31–15 olarak tercüme edilen Gayri Nizami Kuvvetlere Karşı Harekât Talimnamesine 'görevlere ve faaliyetlere' bakalım:

"Açık ve Sinsi Faaliyetler: adam öldürme, bombalama, silahlı soygunculuk, işkence, kötürüm hale getirme, adam kaçırma suretiyle tedhiş, olayları tahrik, misilleme ve rehinelerin alıkonulması, kundakçılık, sabotaj, propaganda ve dezenformasyon, zorbalık, şantaj"

Özel Harp Dairesinin eski başkanlarından aynı zamanda eski MİT görevlisi Em. Tümgeneral Cihat Akyol, Silahlı Kuvvetler dergisine 1971 yılında yazdığı bir yazıda ÖHD'ne egemen olan anlayışa yönelik olarak şu ibretamiz satırları kaydetmektedir:

"Mukavemetin en verimli tohumunun ZULÜM olduğu bilinmelidir. Bazen Gayrınizami kuvvetlerin bu gerçeği bile bile sahte operasyonlarla halkın mukavemet cephesine iltihakına çalışılır" Halkı mukavemetçilerden ayırmak için sanki ayaklanma kuvvetleri tarafından yapılıyormuş gibi, mücadele kuvvetlerince ZULME kadar varan haksız muamele ile sahte operasyonlara başvurulması tavsiye edilir." (Silahlı Kuvvetler Dergisi Eki, Mart 1997)

Şimdilerde aysbergin görünen yüzüne yönelik bir soruşturma olan Ergenekon operasyonu ile çok fazla ümitlenmemek gerekmektedir. Zira ülkenin şu anki kurumsal yapısıyla Genelkurmay ciddi bir destek vermediği sürece 'Türk Derin Devleti'nin kontrol altına alınması mümkün değildir. S. 120-121

Atatürkçülüğün kutsal kitabı ve sünneti

Kemalizm dini ve ideolojisi

Atatürkçülük ve vatanperverlik aynı şeyler mi?

Atatürk ve Türban

Derin savaşın anatomisi-Ergenekon'un hayat formülü

Derin yapılanmada 1 numara-60 yıldır görevde

Kapatma İddianamesi neden 1.AKP döneminde değil de 2.AKP döneminde?

Türkiye'de gerginlik olmadan değişim mümkün mü?

ABD'nin tercihi AKP'mi Genelkurmay mı?

Ortadoğu Birleşik Devletleri nasıl kurulacak?

Din, siyasete önderlik etmelidir diyen başbakan

Şemdinli'de katledilen adalet, Ergenekon'da dirilecek mi?

Genelkurmay'ın adalet üzerindeki etkisi hangi boyutta?

http://www.kitapalemi.com/59420-resmi_ideoloji_yanginlari_yargilanan_milletin_kabuslari.kitap

Yayın Yılı: 2008 İrfan KOÇYİĞİT
240 sayfa 0212 527 85 66
Metropol Yayınları 0532 445 74 78