Ariel Şaron'un Yeni Katliamı Ortaya Çıktı

Ariel Şaron'un Yeni Katliamı Ortaya Çıktı

Beyrut Kasabı lakablı Ariel Şaron'un 1972 yılındaki sır katliamı ortaya çıktı.

Taha Dağlı'nın haberi...

Ocak ayında ölen eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un hayatı, Filistinlilere yönelik katliamlarla doluydu. O katliamlardan biri Şaron'un ölümünden bir ay sonra ortaya çıktı.
 
Şubat 1972'de yani 6 gün savaşlarından yaklaşık 1 yıl önce İsrail Ordusu, Sina Yarıdmadasında tarihin en büyük askeri tatbikatlarından birini gerçekleştirmişti. Tatbikatı yoneten komutan Şaron'du.
 
Haaretz gazetesi editörü David Landau'nun Şaron'un biyografisini anlatan yeni kitabına göre Şaron, 20 Şubat 1972 gecesi Sina'da yaşayan 3 bin Bedevi'nin bölgeyi terketmesi emrini verdi. Bedeviler bu duruma karşı koymaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Tanklar, barakaları yerle bir edince 3 bin Bedevi Negev Çölüne doğru yola koyulmak zorunda kaldı.
 
Kış şartları nedeniyle gece soğuk hava yüzünden Şaron'un emriyle evleri yıkılan çoğu çocuk ve kadın olan 40 kişi soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Şaron'un ölüme terkettiği Bedevilere yönelik o katliam emri, bugüne kadar hiç bir kaynakta yer almamış ve Şubat 1972'deki o tatbikat bir sır olarak kalmıştı.

Kaynak: Haber7