Arap Birliği'nden İsrail'e Tepki

Arap Birliği'nden İsrail'e Tepki

İsrail'in Mescid-i Aksa yakınındaki kazı çalışmalarına bir tepki de Arap Birliği Parlamentosu'ndan geldi.

Siyonist rejim İsrail'in Mescid-i Aksa yakınındaki kazı çalışmalarına bir tepki de Arap Birliği Parlamentosu'ndan geldi.

Parlamento Başkanı Muhammed Casim Es Sakr, BM, İslam Konferansı Örgütü ve dünya parlamentolarına gönderdiği mektupta, İsrail'in Mescidi Aksa'yı hedef alan yıkım ve kazı çalışmalarını önlemeye çağırdı.

Es Sakr mektubunda, İsrail'in Kudüs'teki kazı çalışmalarının gerçekte Mescid'i Aksa'yı hedef aldığını ve bu çalışmaların kutsal mabedi tehdit ettiğini vurguladı.

Muhammed Casim Es Sakr, İsrail'in, böylece, Cenevre ve Lahey Anlaşmaları ile özellikle BM'nin kültürel değer taşıyan ibadet alanlarına saldırıları önleyici düzenlemelerini ihlal ettiğine dikkat çekti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan tecavüzünün bütün Müslümanlara saygısızlık olduğunu belirten Es Sakr, BM ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri ile parlamento başkanlarından, İsrail'in çalışmalarının durdurulması yönünde acilen karar almalarını istedi.