"Amerika, güçlü bir Pakistan istemiyor"

"Amerika, güçlü bir Pakistan istemiyor"

Pakistan güvenliğinin en yetkin isimlerinden BrassTacks’ın Genel Müdürü Hamid, Vakit’e konuştu:

Ahmet Şah Mesut ile birlikte Ruslara karşı cihad eden Türkiye hayranı, Pakistan'ın büyük düşünürlerinden Zahid Hamid, "Pakistan ile Afganistan'daki Taliban arasında çok fark var. Afganya Talibanı ABD'ye karşı savaşıyor ve asla Pakistan ordusuna silah çevirmiyorlar. Pakistan'daki Tahrik-i Taliban ise ABD ile değil, Pakistan ile savaşıyor. ABD, bizi alabildiğince istikrarsızlaştırmak ve sonra nükleer silahları bahane ederek, silahları korumak adına ülkemizi işgal etmek istiyor" dedi.

"Washington, nükleer silahları bahane ederek Pakistan'a saldırmak istiyor" Arkadaşımız M. Mustafa Uzun'a konuşan Pakistan'ın büyük düşünürlerinden Zahid Hamid; "Nükleer silahlarımız olmasa bizi de Irak gibi işgal edecekler, lakin o imkanlarının artık olmadığını biliyorlar. Öncelik bizi güçsüz düşürmek, kargaşaya bırakmak, parçalamak ve sonra nükleer silahlarımızı alarak işgal etmek istiyorlar" dedi.

Zahid Hamid, daha önce Ahmet Şah Mesut ile birlikte Ruslara karşı cihad etmiş bir Müslüman. Tahminimizce Pakistan tarafından bu işle görevlendirilmiş. Şimdi BrassTacks adlı kurumun genel müdürlüğünü yapıyor. Tüm Pakistan'ın güvenliği ile alakalı raporlar hazırlıyorlar. Gün gün tutulan bu raporlar başta Devlet Başkanı olmak üzere ilgili yerlere gönderiliyor. Evinin duvarları Eyüp Sultan, Sultanahmet ve Mevlana Türbesi fotoğrafları ile süslü olan Zahid Hamid, tam bir Türkiye ve Osmanlı hayranı. Kendisini Şeyh Nazım Kıbrısî'ye bağlı bir mutasavvıf olarak tanıtıyor.

Arabasında sadece Türk Tasavvuf Musikisi ve Mehter Marşlarının CD'lerinin olduğunu söylüyor. Pakistan'ın en büyük düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Hamid aslında Bilgisayar Mühendisi. Yazdığı kitapları, 6 aylık Pakistan raporunu ve henüz medyaya vermedikleri bazı fotoğrafları Türkiye'den geldiğimiz için bize vermekte tereddüt etmedi. Kendisi ile son Swat olayları başta olmak üzere Pakistan'ı, Afganistan'ı ve ABD'nin bölge üzerindeki hedeflerini konuştuk. Buyrun:

AFGANİSTAN TALİBANI İLE PAKİSTAN'DAKİLER ÇOK FARKLI

- Swat Vadisi'ndeki olayların baş aktörü Tahrik-i Taliban nedir, kimdir?

- Afganistan Talibanı'ndan farklı bunlar. Molla Ömer, Hikmetyar ve Celaleddin Hakkani önderliğindeki Afganistan Talibanı ABD'ye karşı savaşıyor. Onlar asla silahlarını Müslüman Pakistan Ordusuna yöneltmediler. Pakistan'daki Tahrik-i Taliban'ı kabul etmiyorlar. Çünkü bunlar Pakistan'a karşı savaşıyor, ABD'ye karşı değil. Pakistan'dakilerin başında daha önce Nek Muhammed isminde bir lider vardı. ABD onu şehit etti. Çünkü o ABD'ye asla yaklaşmadı. Şimdi onun yerine gelen Beytullah Mesud ise ABD'ye değil, Pakistan'a karşı savaş açtı. İki Taliban arasında çok fark var.

- Nasıl?

- Bunları ABD ve Hindistan yönlendiriyor. İçlerinde çok samimi, çok saf insanlar var. Tamamen İslâmi duygularla hareket edenler var, fakat çok yanlış işlere yönlendirildiler. İstismar edildiler. Swat'ta yerleştiler, eğitimlerini aldılar ve sonra Pakistan içlerine doğru yürümeye başladılar.

- Swat halkının tercihleri ne olacak peki?

- Olayın Swat halkı ile bir ilgisi yok ki. Onlar zaten istedikleri gibi yaşıyor ve yönetiliyorlardı. Şimdi bunlar Pakistan'ı büyük bir kargaşaya çekmek için uğraşıyorlar. Her tarafta bombalar patlatıyorlar. En son geçtiğimiz günlerde en büyük alimlerimizden biri olan, binlerce kişinin hidayete ermesini sağlayan ve kardeşlik çağrıları yapan Molla Naimi'yi şehit ettiler. O, 'Müslüman'ın müslümanı katli haramdır. Müslümanlara saldıran, onların evlerine ve camilerine bomba koyan, günahsız insanları katledenler Müslümanlar olamaz' demişti, onu da katlettiler.

- Pakistan'da durumlar çok karışık. Peki Afganistan'da durum nedir?

- Orada işler daha karışık. ABD'ye karşı savaşanlar ortada, onlar mücadelelerini veriyor. Fakat bu süreçte sadece Müslümanlara karşı savaşanlar da var. Mesela Raşid Dostum grubunun hem ABD, hem de Hindistan ile arası iyi. Tekfirci gruplar var, herkese saldırıyorlar. Saf, temiz duygularla hareket edenler de var. Tabii aralarında sünnet olmayanlar, Müslüman olmayanlar, dışarıdan gelen ajanlar da var. Biz bunları tesbit edip, afişe ediyoruz.

- Peki, Swat'ta ne kadar insan öldü?

- Swat'ta binlerce kişi öldü. Sivil de öldü, Tahrik-i Taliban'dan da öldü, Pakistan askeri de öldü. Fakat sayı veremiyorum.

- Sizce bu olayların asıl nedeni ne?

- ABD, 'Pakistan çok karışık, olaylar giderek büyüyor, nükleer silahları tehlikeye atamayız, yanlış kişilerin eline geçme tehlikesi var' diyerek ve bu bahane ile Pakistan'ı işgal etmek istiyor.

- Peki işgal edebilirler mi?

- Asla. Buna cesaret de edemiyorlar. Hangi bölgeyi, nasıl kontrol etsinler. Onlar işgalden çok aslında parçalamak istiyorlar. Yugoslavya gibi yapmak istiyorlar.

- Bölebilirler mi?

- Bunu da başaramazlar. Pakistan ordusu çok güçlü, bu nedenle orduyu güçsüzleştirmek istiyorlar. Tabii nükleer silahlarımızdan çok korkuyorlar ve nükleer silahlarımızın da nerede olduğunu bilmiyorlar, bulamazlar da.

- Nükleer silahlarınızdan bu kadar korkmaları normal değil mi?

- Bu büyük bir güç. Aslında nükleer silahlarımız olmasa bizi de Irak gibi işgal edecekler, lakin o imkanlarının artık olmadığını biliyorlar. Öncelik bizi güçsüz düşürmek, kargaşaya bırakmak, parçalamak ve sonra nükleer silahlarımızı alarak işgal etmek istiyorlar.

Bunun için bir ton bahane bulmaya ve oluşturmaya çalışıyorlar. Daha önce söylediğim gibi nükleer gücümüzün Taliban'ın eline geçmemesini arzuladıkları yalanı da bir esaslı bahane işte.

ABD BÖLGEYE YERLEŞMEK İÇİN BİZİ EZMEK ZORUNDA

- ABD ne istiyor sizden?

- En başta hayat tarzımıza düşmanlar. Politik hedefleri de var tabii. Belucistan bölgemizi karıştırmak istiyor mesela. Çünkü Afganya'daki kuvvetleri için ikmal yolları lazım. İran vermiyor doğal olarak. Şimdi Belucları ikna ederek ve Pakistan'ı güçsüzleştirerek yolu sağlama almak ve Orta Asya'ya iyice yerleşmek istiyor.

- Pakistan ne diyor bu işe?

- Pakistan'da yönetim çok karışık maalesef. Hükümetimiz ABD'ye yakın, ordumuz ise güvenliğimizi daha fazla ciddiye alıyor. Hatta karşıt kutuplarda da diyebiliriz.

- Siz hangi taraftasınız?

- Biz asla ABD, İsrail, Hindistan ve Hindistan Siyonizmi ile aynı paralelde olmayız.

- Obama hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Obama'nın söylemleri ileride yapacağı icraatler için yeterli ipuçlarını barındırıyor. Ben Bush'tan daha zararlı olduğunu düşünüyorum. Mesela Bush sadece "Afganistan savaşı" diyordu. Obama ise; "Afganistan-Pakistan Savaşı" diyor. Bu daha fazla asker istiyor.

AHMET ŞAH MESUD'U MOSSAD ŞEHİT ETTİ

- Siz aynı zamanda Ahmet Şah Mesut'un da yakın arkadaşıydınız. Beraber Ruslara karşı savaştınız. Nasıl biriydi?

- O her zaman işgale karşı çıktı. O yaşasaydı işgale en başta onun karşı çıkacağını biliyorlardı. O, askeri açıdan çok çok güçlü bir komutandı. 11 Eylül saldırılarından 2 gün önce şehit ettiler. Bu çok önemliydi. MOSSAD bağlantılı 2 Arap gence bu işi yaptırdılar.

D-8 YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARINI AÇTI

- Türkiye ile Pakistan, ilişkileri çok iyi olan iki ülke. Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Türkiye ile Pakistan kardeş ülke. Bunu en son D-8 organizasyonunda da gördük. Biz biriz. D-8 yeni bir dünyanın kapılarını aralamıştı İslâm Dünyası için ve inşallah Türkiye ile beraber bunu birlikte başaracağız. Pakistan ve Türkiye'den çok korkuyorlar.

M. MUSTAFA UZUN - VAKİT


Etiketler: Pakistan BrassTacks Zahid Hamid nükleer Taliban Afganistan