Ali Ekber Velayeti, Fitnecileri Anlattı

Ali Ekber Velayeti, Fitnecileri Anlattı

İmam Hamanei'nin Dış Politika Başdanışma Ali Ekber Velayeti, İran'daki Yeşil Akım'ın yol açtığı fitneyi anlatıyor

İmam Hamanei'nin Dış Politika Başdanışma Ali Ekber Velayeti, İran'daki Yeşil Akım'ın yol açtığı fitneyi anlatıyor.

ALİ EKBER VELAYETİ: MUSEVİ VE KERRUBİ'NİN YABANCILARLA İRTİBATLI OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK / MUSEVİ VE KERRUBİ NİZAMIN YIKILMASININ PEŞİNDEYDİLER

İslam İnkılâbı Lideri İmam Hamenei'nin Uluslarası İlişkiler Danışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Dr. Ali Ekber Velayeti fitne liderleri Mehdi Kerrubi ve Musevi hakkında çok şiddetli açıklamalarda bulundu. Velayeti Mehr News'e verdiği röportajında "Musevi ve Kerrubi'nin yabancılarla ilişki içersinde olduğundan şüphesi bulunmadığını, seçimden sonraki hadiselerde rejimi yıkmanın peşine düştüklerini ve fitnenin açığa çıkmasından sonra susmayı tercih ederek durumdan razı olduklarını gösteren büyük şahsiyetlerin de halkın gözündeki haysiyetlerini yitirmekte olduklarını" kaydetti.

İşte o açıklamalar:

"Benim şahsi görüşüm, nizamın karşısında duran bu kişilerin, ister Musevi ve ister Kerrubi Beylerin, hiçbir çerçevede kabul edilmesi mümkün olmayan, liberal ülkelerde bile görülmeyen türde işler yaptıklarıdır. Yani oralarda da gösteri yapmak isteyen birisi güvenlik güçlerine haber vermek zorundadır. Benim bildiğim kadarıyla 14 Şubat gösterisinde böyle bir izin alınmadı."

"Ben iyi hatırlıyorum Amerika'daki öğrenciliğim esnasında İslami Öğrenciler Birliği bir yürüyüş düzenlemek istediğinde önceden polise haber vermek zorundaydı, aksi takdirde izin alınamıyordu. Hatta yürüyüşün zaman ve süresi de emniyet güçlerine bildirilmek zorundaydı. Öyle ki bazen polis sayısı öğrencilerden daha fazla olabiliyordu."

Musevi ve Kerrubi Nizamın Temeline Karşı Çıktılar

"Bunlar somut olarak bu süre içersinde nizamın esasına karşı çıktılar ve nizamın temelini sorguladılar. Ve bu yolda şiddetli çatışmalara başvurmaya ve yabancılarla ilişkiye girmeye kadar vardırdılar işi. Bahsettiğim bu noktalardan hiç biri Batılı toplumlardaki muhalif hareketler için kabul edilmemektedir. Mesela bir ülkede azınlık olan bir siyasi parti yapacağı yürüyüşte nizamın temellerini ve anayasayı sorgulama hakkına sahip olamaz."

Seçimde Hile İddiası Yalan bir İddia İdi

"Yalan bir iddia olan seçim hilesinden başka bunların sözlerinin özeti şu idi: 6 kişiyle birlikte seçimlerin ardından oluşturulan hile iddialarını araştırma vazifesini aldıktan sonra Musevi'ye 'Eğer bu seçimler iptal olursa yeni seçimleri yine aynı Devlet Bakanlığı ve Gözetleyiciler Konseyi (Şura-yi Nigehban) sorumluları gerçekleştirecek' dendiğinde Musevi 'Hayır, biz bu bakanlığı ve Konseyi kabul etmiyoruz' diye cevap verdi."

Musevi ve Kerrubi'nin Hedefi Nizamın Yıkılması İdi

"Gözetleyiciler Konseyini ve Devlet Bakanlığını tanımadığını ifade eden birisi nizamın temellerini de tanımadığını söylemektedir. Yani bu düzen gitsin yeni bir nizam gelsin demektedir. Dünyanın hangi ülkesinde bir grup gösterici ülkenin nizamının değişmesini talep edebilir? Mesela Amerika'da anayasayı yürürlükten kaldırmak için gösteri düzenleyebiliyorlar mı? Bunların seçimlerin sonrasındaki hedefleri nizamın değiştirilmesi idi. Hangi nizam kendisini değiştirmek isteyenlerle uzlaşabilmiştir ki biz de bunun ikinci örneği olalım?"

Yeşil Hareketin Mısır Devrimini Desteklemesi

"Bunlar Amerika'nın desteklediği bir çizgide yer alıp bir yandan da Amerika karşısında durarak bölgedeki önemli müttefiklerinden birini deviren ve ülkelerinden kovan kimseleri savunuyor olamazlar. Bunların Mısır halkı diye bir dertlerinin olmayacağı da belli idi. Zira bu dışarı çıkan sınırlı sayıda insanın Mübarek karşıtı bir slogan attıkları ve Mısır halkı yararına bir iş yaptıklarına asla tanık olunmamıştı. Bunların saflıkları İran halkının bu ayrımı yapamayacağını tasavvur ettiklerini gösteriyor."

Musevi ve Kerrubi'nin Yabancılarla Temasta Olduğundan Şüphem Yok

"Bu iki kişinin yabancılarla temasta ve siyasi olarak yabancıların hizmetinde olduklarına hiç şüphe yok. Fakat emniyet ve yargı açısından ilgili makamlar bunları incelemelidirler. Benim siyasi analizime göre bu şahısların ve onlara yardım eden kişilerin yabancılarla ilişkilerinin olmamasına imkân yok. Bunda hiç şüphem yok. Bunlar ağızlarını açar açmaz ya da bildirilerini yayınlar yayınlamaz İslam Cumhuriyeti ile köklü bir düşmanlıkları olan İngiltere, ABD ve Siyonist rejim gibi devletler bu şahsiyetleri doğrulamaya cüret etmektedirler."

"İmam Humeyni'nin sade ama bir o kadar da derin olan 'Amerika ve diğer İslam düşmanlarının övdüğü bir kişi kendisinden şüphe etsin' cümlesine dikkat edin."

Musevi ve Kerrubi'nin yaptığı İslam düşmanlarını sevindirmektir

"Aklı ve imanı olan, İslam ve İran karşısında sorumluluk duyan bir kişi İran ve İslam'ın düşmanlarını mutlu edecek yönde, başkalarının çizdiği bir çizgide hareket etmez. Bunlar bir bildiri yayınlıyorlar, bu aynı gece BBC'nin ve İsrail radyosunun ilk haberi oluyor. Onlar da bu bildiriyi Mısır halkının hareketi karşısında kullanıyorlar. Öyle görünüyor ki ettikleri işlerle kendilerini Allah'ın rahmetinden uzaklaştırdılar."

Musevi ve Kerrubi Tövbe de Etseler Yargılanmalıdırlar

"Eğer yollarından dönseler bile yargılanmalıdırlar. İnsanın gönlünden ne geçiyorsa yapması ve sonra da tövbe ettim demesi mümkün değildir. İnsan bazen Allah ile arasındaki bir günahtan dolayı tövbe eder. Allah merhametlilerin en merhametlisidir, bağışlaması umulur. Ama bu kişilerin boyunlarında kul hakkı ve dökülen kanlar var. İnsanların zayi olan hakları geri verilmeden kul hakkının tövbesi olmaz ve bu da sadece mahkemeye çıkarılmaları yoluyla gerçekleştirilebilir."

Bu röportaj Kemal Saral tarafından Velfecr için çevrildi.

ÖZGÜR KUDÜS'TE BULUŞMAK ÜZERE