Akit-İHH işbirliği ile düzenlenen büyük kampanya

Geçtiğimiz hafta, tıpkı daha önceki haftalarda olduğu gibi, yine "ilk"lere sahne oldu... Malûm, bugüne kadar yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantılarında; Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, masanın başına "birlikte" oturuyorlardı... Yani, Genelkurmay Başkanı, "Başbakan"ın yanında bir "Eşbaşkan" gibiydi.

1 Ağustos"ta toplanan YAŞ"ta, bu görüntüye son verildi ve Başbakan Tayyip Erdoğan, masanın başında "tek başına" oturdu.

Böylece, son 50 yıldır "Başbakan"la eşit" görüntüsü veren Genelkurmay Başkanı "kendi yerine" yani "olması gereken yer"e çekilmiş oldu!..

MGK"DA İKİ İLK!

Geçen hafta ise, MGK"da bir "ilk" yaşandı... Biliyorsunuz, "Cumhurbaşkanı" başkanlığında toplanan MGK"da; masanın bir tarafına "asker"ler, bir tarafına da "sivil"ler otururlardı.

Bu görüntü; sanki "bizim mahalle"nin insanları ile "karşı mahalle"nin insanları bir araya gelmiş ve dahası sanki "kavgaya hazır" insanlar görüntüsüydü.

İşte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıllardır devam eden bu; "Dost güçler-Düşman güçler" ayrımına son verdi, askerler ile sivilleri "karışık" oturttu!..

Böylesi daha güzel oldu.

Sayın Cumhurbaşkanı, bununla da yetinmeyip, yine geçen hafta bir "ilk"e daha imza attı.

MGK toplantısından sonra; Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nu kabul edip, alınan "karar"lar konusunda bilgi verdi.

Anlayacağınız;

Türkiye"de "güzel şeyler" oluyor.

20 YILDIR İLK BAŞBAKAN!

"Askerî vesayet"e son verme konusunda "ilk"leri yaşayan Türkiye, geçen hafta bir "ilk"e daha imza attı ve "Somali"ye yardım" konusunda başlattığı "seferberlik"le "yardım rekoru" kırdı!..

"Susuzluk ve açlık"tan kıvranan Somali; "topraklarına 4 yıldır tek damla yağmur düşmeyen bir ülke" olarak biliniyor!..

İşte bu Somali, aynı zamanda;

"Topraklarına 20 yıldır, hiçbir ülke başbakanının uğramadığı bir ülke"dir!..

Sizin anlayacağınız;

Başbakan Tayyip Erdoğan; 20 yıldan bu yana Somali"ye giden "ilk başbakan"dır!..

Başbakan Erdoğan; Somali halkına sadece "para" ve "gıda" götürmemiş, aynı zamanda "insanlık" götürmüştür!..

Sadece "Somalili çocuklar"ın değil, aynı zamanda "insanlığın öldüğü yer" olan bu Afrika toprakları için Türkiye; yardımlarını bundan sonra da sürdürecek, bir anlamda Somali"yi "himaye"sine alacaktır!..

Evet, en doğru ifadesiyle "himaye"sine alacaktır... Türkiye, bundan böyle Somali"ye "hastane" götürecek, "su" götürecek, "yol" götürecek, "elektrik" götürecek...

Kısacası, Türkiye;

"Müslüman kardeş"lerini "himaye"sine aldı, bundan böyle onlara "ağabeylik" yapacak!..

"Büyük ülke"ye yakışan da budur.

YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM

Türkiye "ilk"lere imza atar da Akit durur mu?.. Geçen hafta biz de bir "ilk"e imza attık, İHH ile yani İnsani Yardım Vakfı ile birlikte "ortaklaşa bir kampanya" başlattık.

Kampanyanın özü ve özeti şu:

Dünyadaki "savaş, açlık ve çeşitli felâketler"den dolayı "öksüz ve yetim" kalan milyonlarca çocuğa sahip çıkmak, onlardan birini veya birkaçını "himaye" etmek!..

Yani, "öksüz ve yetim"lere "Sponsor Aile" olmak.. Her ay yatıracağınız "70 TL" karşılığında, bir öksüz ve yetimi "himaye"nize alıyor, İHH vasıtasıyla onun tüm ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz!..

"Sponsor Aile" olarak siz buradasınız... Himayenize aldığınız öksüz ve yetim ise kâh Somali"de, kâh Kenya veya Etiyopya"da... Kâh Bosna"da, kâh Asya"da, kâh Doğu Türkistan"da!.. Ve hattâ Türkiye"de!..

İHH, bu "öksüz ve yetim"leri belirlemiş... Onların kimi kendi evlerinde, kimi "yetimhane"lerde!.. Ama, bakıma muhtaçlar!..

İşte siz, "ayda 70 TL" ile, bu yetimlerden birinin bakımını üstlenmiş oluyorsunuz.

"Yetimler için ne yapabilirim?" diyorsanız, İHH"nın şu açıklamasını okuyun:

"Yetimlerden herhangi birine destek olmak isteyen kişi, Sponsor Aile Başvuru Formu"nu doldurarak İHH Yetim Birimi"ne ulaştırabilir. Bir yetimin aylık sponsorluk bedeli 70 TL"dir.

Sponsor Aile Sistemi"ne katılmak için başvuruda bulunan bağışçılarımız, sponsorluk bedelini başvuru formunda beyan ettikleri şekilde (elden, kredi kartı ile, banka hesapları aracılığıyla vb.) ve sponsor oldukları süre boyunca (en az bir yıl) vakıf merkezine ulaştırır.

İlk ödemesi yapılan yetimin ülkesi, yaşı, adı ve fotoğrafını içeren yetim bilgi formu elektronik posta ya da posta yoluyla sponsor aileye bildirilir. Aileler bakımını üstlendikleri yetimle ilgili bilgiye www.ihh.org.tr/yetimlerim sayfasından da ulaşabilirler.

Sponsor aileler, sponsorluk süresinin tamamlanmasından bir yıl sonra yetimle ilgili ilerleme raporuna yine www.ihh.org.tr/yetimlerim sayfasından ulaşabilirler.

Sponsor Aile Sistemi ve proje sponsorluğu dışındaki tüm yetim yardımları Yetim Fonu"nda değerlendirilmektedir. Buna göre miktarı ne olursa olsun yetimler yararına yapılan her türlü yardım, Yetim Fonu içerisinde bulunan yetim yardım havuzuna dahil edilerek yetimhane tadilatları, yetimhaneler için kütüphane, yatakhane, bayramlık kıyafet, sağlık hizmetleri, yetimlere yönelik sosyal etkinlikler gibi projelerde kullanılmaktadır."

AKİT"E YAKIŞAN BUDUR

Akit, böyle bir kampanyaya seve seve ortak oldu, desteklemeyi seve seve kabul etti.

Çünkü, Hüsnü Aktaş hocamızın da ifade ettiği gibi; "İnsanların iyilik ve takvada yardımlaşmaları farzdır... Akit"in gazete olarak bu işi yapması ise daha muazzam bir şeydir. Herkesin seferber olması gerekiyor."

Öyle umuyoruz ki,

Gönüllerinizden kopan "70 Lira"lar; "damlaya damlaya göl olur" misali çoğalacak ve "70 bin"lere, "70 milyon"lara ulaşacak ve böylece "onbinlerce, yüzbinlerce yetim" Türkiye"deki "hayırsever"lerin himayesinde büyüyecektir!..

Ne güzel değil mi?..

Siz buradasınız ama meselâ Somali"de, sizin "70 lira"larınızla büyüyen, gelişen bir "yetim"iniz, bir "öksüz"ünüz var... Onu, buradan siz suluyor, siz besliyor ve siz büyütüyorsunuz!..

Büyük mutluluk...

Dileriz, bu tür "ilk"lere imza atmaya ve bu tür "mutluluk"ları yaşamaya devam ederiz.

Selâm ve saygılarımızla...
 
akit

Bu yazı toplam 1321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar