ABD'nin Yeni Muhatabı (FOTO)
Filistin'in geldiği son noktayı ajansların dün geçtiği bu fotoğraf net olarak ortaya koydu. Abbas'ın bürosuna giren Filistinli, ahizeyi alıp 'Merhaba Condoleezza artık muhatabın benim' dedi
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan biri, oturduğu Devlet Başkanı Abbas'ın koltuğunda sembolik olarak ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir telefon görüşmesi yaptı. Hamas üyesi "Merhaba Condoleezza Rice. Artık Ebu Mazen (Abbas) yok. Benimle muhatap olmak zorundasın" diye konuştu. Eleman, daha sonra Abbas'ın makam odasının yanındaki yatak odasına geçti. Burada elini yüzünü yıkadıktan sonra odayı terketti.
Ulusal Birlik dört ay sürdü
Dört ay önce kurulan ulusal Birlik hükümetinin başarısız olmasında Abbas'ın bazı kişilerin yaptıkları illegal işleri engelleyememesini gösteren Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki özel timlerin Başkanı Raşid Ebu Şbak'ı "ulusal birlik hükümetinin başarısız olması için, çok uğraş verdiğini" savundu.
CIA'la bağlantı şüphesiyle infaz
Gazze'deki istihbarat binasını gele geçiren Hamas üyeleri, El Fetih'in CIA'le ortak çalışmalar yaptığını gösteren raporları bulduklarını açıkladı. Hamas, CIA ile bağlantısı olduğu iddiasıyla El Fetih'in önemli simalarından El Medhun'u öldürmüştü.






