ABD'de Müslümanlara Yönelik Skandal Karar!

ABD'de Müslümanlara Yönelik Skandal Karar!

ABD'de federal hakim, New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) Müslümanlara yönelik izlemesine ''tamam'' derken, izlemenin medyada yer verilmesini ise ''zarar verici'' bularak, Müslümanların açtığı davayı reddetti.

New Jersey eyaletindeki Newark ABD Bölge Hakimi William Martini, New York Polis Teşkilatı'nın New Jersey eyaletinde Müslümanların izlemesini, ''terörizmden korunma çabası olarak kanuna uygun olduğu''na ve ''sivil haklarının ihlal edilmediği''ne karar verdi.

Yargıç Martini, yaptığı karar açıklamasında, bu konudaki gerçek zararın ise medyada izlemenin ifşa edilmesiyle olduğunu bildirdi.

2012 yılında Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) 8 Müslüman, NYPD izleme programlarını din, ulusal köken ve ırk odaklı bularak, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Dava dilekçesinde NYPD'nin, 2002 yılından itibaren New Jersey'de cami, restoranlar ve okullarda sıradan insanları izlediği belirtilmişti.

Anayasal Haklar Merkezi'ne (CCR) göre, 2002 yılından itibaren NYPD New Jersey'de, 20 cami, 14 restoran, 11 perakende satış mağazası, 2 ilköğretim okulu ve 2 Müslüman Öğrenci Birliğinde Müslümanları gözetlemişti.

Müslüman avukatlar hukuk direktörü Glenn Katon, yaptığı açıklamada, ''Mücadele hiçbir şekilde bitmedi. İzleme programı Anayasayı ihlal ediyor ve bu kararın temyizde bozulacağından eminiz'' dedi.

Kaynak: AA