ABD: İran Bu Bildiriyi Kabul Etmezse...

ABD: İran Bu Bildiriyi Kabul Etmezse...

ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Eğer İran, Suriye'de tam yetkili geçiş hükümeti kurulmasını hedefleyen Cenevre Bildirisi'ni kabul etmezse davet iptal edilmeli" denildi.

BM Genel Sekreteri'nin İran'ı Cenevre-2 Konferansı'na davetini, İran'ın Suriye'de tam yetkili geçiş hükümeti kurulmasını hedefleyen Cenevre Bildirisi'nin tam olarak hayata geçirilmesine açık ve kesin desteğini koşullu olarak gördüğünü bildirdi.

ABD yönetimi, İran'ın tam ve açık biçimde Cenevre Bildirisi'ni kabul etmemesi halinde davetin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Cenevre-2 Konferansı'nın Montrö'de yapılacak uluslararası bölümüne İran'ı da davet etmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Psaki, açıklamasında şunları kaydetti:

"ABD, BM Genel Sekreteri'nin İran'ı yaklaşan Cenevre-2 Konferansı'na davetini, İran'ın, karşılıklı rızaya dayalı tam yürütme yetkilerine sahip bir geçiş hükümeti kurulması dahil Cenevre Bildirisi'nin tam olarak hayata geçirilmesine açık ve kesin desteğini koşullu olarak görmektedir. Bu, İran'ın kamuoyu önünde daha önce hiç yapmadığı ve bizim uzun süredir yapılması gerektiğini net olarak vurguladığımız bir şey.