Abbas 100 Tutukluyu Daha İstiyor

Abbas 100 Tutukluyu Daha İstiyor

İsrail El Fetihin 255 tutuklu elemanını salıvermişti. Abbas 100 kişi daha istiyor. Hamas'ın 40'tan fazla millet vekili ise sebebsiz yere tutuklu.

Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas, Hamas’a baskı yapmak için İsrail’den Gazzeli 100 el-Fetih üyesi tutsağı serbest bırakmasını istedi.

İsrail radyosunun yayınladığı haberde, Abbas’ın bu talebindeki amacın Gazze’de elini tekrar güçlendirmek ve Hamas’ın İsrailli esir asker Gilad Şalit hususundaki tutumunu yumuşatmak olduğu belirtildi.

İsrail işgal devleti geçtiğimiz hafta çoğunun tutukluluk süreleri dolmak üzere olan 250 el-Fetih mensubu Filistinli tutsağı serbest bırakmıştı.

Bütün Filistinli gruplar Filistin Özerk Yönetimi’yle İsrail hükümeti arasında gerçekleştirilen bu anlaşmayı Filistinliler arasında ayırım yaptığı için şiddetle eleştirmiş, diğer Filistinli gruplar bunu Abbas’ın teslim alınması operasyonu olarak değerlendirirken Hamas ise siyasi rüşvet olarak tanımlamıştı
F.E.M.