17 Ağustos Depremi film oluyor

17 Ağustos Depremi film oluyor

İzmit Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos depremini her yönüyle ele alan ve yönetmen Ezel Akay tarafından çekilecek filme sponsor oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda hayata geçirilecek olan ve 17 Ağustos depremini konu alan film için ilk adım atıldı. "Her Şeyin Bittiği Yerden" adlı filmin yönetmeni Ezel Akay ve yapımcısı Sami Dündar dün Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile bir protokol imzaladı. Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'ün deprem sonrasındaki durumunu anlatan sahnelerin oluşturulmasında destek verecek. Kent Konut A.Ş ve Fen İşleri Dairesi'nin gerçekleştireceği çalışmalarla filmin göçük ve yıkıntı sahneleri için gereken inşaat çalışmaları gerçekleştirilecek. Filmde Sami Dündar'ın hayatını ünlü tiyatrocu Okan Bayülgen oynayacak. Filmin önemli kadın karakterlerinden birinde ise Meltem Cumbul üstlenecek. Yüzyılın depremini tüm yönleriyle ele alacak olan filmin çekimlerine ise yine depremin yıldönümü olan 17 Ağustos tarihinde başlanacak. Filmin gelecek yıl Mart ayında ise vizyona girecek.

BÜYÜKŞEHİR'DE PROTOKOL İMZALANDI

Öte yandan filmin yönetmeni Ezel Akay ve Sami Dündar dün Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte filmin sponsorluğuna yönelik bir protokol imzaladı. Büyükşehir Belediyesi VIP Salonu'nda gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel ile Başkan Basın Danışmanı Ömer Polat hazır bulundu.

YÖNETMEN AKAY BİLGİ VERDİ

Ezel Akay, protokolün imzalanmasının ardından filmin konusu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. "Her şeyin Bittiği Yerden" adlı filmin 17 Ağustos depremini ve sonrasını tüm detayları ile anlatacağını söyleyen yönetmen Akay, "Film, Kocaeli ve dünyanın deprem sonrasındaki dayanışma ve yardımlaşmasını gözler önüne serecek. Bunun yanı sıra nerede hata yaptık sorusuna da iyi bir yanıt olacak" Filmin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun teklifi ile hayata geçtiğini söyleyen Akay, "Büyükşehir Belediyesi film için her anlamda büyük destek verdi. Film platolarının inşasından, bina maketi yapımına kadar Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle yanımızda olacak. Bize verilen bu son derece önemli destek için Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

FİLMİN KAHRAMANINDAN ANLAMLI KARAR

Aynı zamanda filmin yapımcısı olan ve 17 Ağustos depreminde 27 saat boyunca göçük altında kalan Sami Dündar da sözlerine Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek başladı. Depremin izlerine halen üzerinde taşıdığını kaydeden Dündar, "Halen geceleri uyuyamıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul'da da olası deprem kapıda. Depremin ardından Kocaeli büyük ilerleme kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, bana kenti gezdirdiğinde kentsel dönüşüm projesinin depreme dayanıklı binaları hayata geçirdiğini gördüm. Bu da büyük bir güven yaratıyor. Depremi burada yaşamama rağmen, gördüğüm bu güven sayesinde Kocaeli'nde yaşamak istiyorum, buradan ev bakıyorum" şeklinde konuştu.

DEPREMDEN DERS ALDIK

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, 17 Ağustos depreminin verdiği büyük acıdan önemli dersler çıkarttıklarını söyledi. Depremin bir doğa olayı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Önemli olan bu doğa olayına karşı gereken önlemleri almak ve ona göre yaşamaktır. 17 Ağustos'ta inşaat ve yapı malzemelerimiz sağlam olsaydı bu zayiatın en fazla yüzde birini verirdik. Bu film bize aynı zamanda yaptığımız hataları gösterecek" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, yönetmen Ezel Akay tarafından çekilecek olan filme büyük önem verdiklerini de belirterek filmin hayata geçmesi için gereken tüm desteği vereceklerini kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK

Yaklaşık 30 milyon dolarlık bir bütçesi olan film için Büyükşehir Belediyesi, yönetmen Akay ve ekibine her türlü desteği verecek. Büyükşehir, filmin çekimleri için Seka arazisi içindeki 600 dönümlük araziyi ekibe tahsis etti. Bunun yanı sıra deprem anını görüntüleyecek bina yıkımları için Erenler Cedit bölgesinde 5 adet bina yıkım için hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Konut A.Ş ile Fen İşleri Daire Başkanlığı birimleri filmin deprem sonrası halini betimleyen plato hazırlıklarında ekibe yardım edecek. Filmde kullanılacak 42 adet bina maketi ve diğer inşaat çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.