Zeytinburnu'nda Provokatif Gece-VİDEO

Zeytinburnu'nda Provokatif Gece-VİDEO

Zeytinburnu'nda çevredeki ev ve işyerlerine zarar veren bölücü örgüt yandaşlarına mahalleli müdahale edince ortalık birden karıştı. Gece boyunca provokasyonlar sürdü

Zeytinburnu'nda korsan gösteri yapıp etrafa zarar veren bölücü terör örgütü yandaşları ile mahalleli arasında kovalamaca yaşandı. Taşlı sopalı süren kovalamacaya çevik kuvvet polisi biber gazı atarak müdahale etti. Evlerinin balkonuna çıkan mahalle sakinleri de eylemcilere 'Ne mutlu Türküm' diyerek tepki gösterdi.Zeytinburnu'nda, dün akşam saatlerinde yaşanan gerginlik gece de devam etti.



MAHALLELİ KOVALADI

Zeytinburnu'nda yasadışı gösteri yapıp çevreye ve araçlara zarar veren grup ile mahalle gençleri arasında kovalamaca yaşandı. 18 yaşından küçük çocukların sayıca fazla olduğu taşlı, sopalı grup ile örgüt yandaşları arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti. Olaylar çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle güçlükle sakinleştirildi.

Terör örgütü sempatizanı yaklaşık 30 kişilik yüzleri maskeli grup, dün saat 22.30 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi ve Veliefendi Mahallesi'nin ara sokaklarında bölücü terör örgütü lehine slogan atıp çevreye zarar verdi. İş yerlerinin ve araçların camlarını kıran gruba mahalle sakinleri tepki gösterdi. Ellerinde taş, sopa ve döner bıçakları bulunan mahallenin gençleri ile örgüt yandaşları arasında kovalamaca yaşandı. Olaylara müdahalede zorlanan çevik kuvvet polisi çıkan olayları yatıştırmak için biber gazı kullandı.

BALKONDAN LANET

Korsan gösterinin ardından sayıları 500'ü bulan gençlerden oluşan grup, ara sokaklarda bölücü örgüt aleyhine ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Türkiye Türktür Türk kalacak' şeklinde slogan attı. Gergin anların yaşandığı olaylar sırasında gençlerin arasında bulunan bazı kişilerin ellerindeki döner bıçakları dikkat çekti. Olan biteni meraklı gözlerle balkonlarından izleyen vatandaşlar da PKK'ya lanet yağdırdı.

Yaklaşık 20-30 kişilik grubun iş yerlerine zarar verdiğini ve bunun üzerine vatandaşların sokağa döküldüğünü belirten çevre sakinleri örgüt yandaşlarına tepki gösterdi. Birkaç kendini bilmezin çevreye saldırdığını ifade eden vatandaşlar, provokatörlere dikkat çekti.  

GECE İKİNCİ PROVOKASYON

Zeytinburnu'nda, dün akşam saatlerinde yaşanan gerginlik gece de devam etti. Yaklaşık 200 kişilik grup ara sokaklardan BDP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı'na ulaşmaya çalıştı. Polis ise yolları kapatarak grubun geçişine izin vermedi.

Ancak bir ara grup BDP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı önüne ulaşmayı başardı. Polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup ise binayı taşladı. 13 askerimizin şehit edilmesinin ardından bazı yerlerde gerginlik sokağa taştı.

POLİS BDP BİNASINI KORUMAYA ALDI

Saat 01.30 sıralarında ellerinde sopalar bulunan yaklaşık 200 kişi önce slogan atarak sokaklarda dolaştı. Polis ise BDP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı önünde önlem alarak grubun buraya ulaşmasına engel olmaya çalıştı. Bir ara kalabalık, ara sokaklardan BDP teşkilatı önüne geldi. Burada binayı taşlamaya çalışan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Gençler ara sokaklara kaçarak dağıldı ancak polisin bölgedeki önlemleri sürüyor.