Zaman Yazarı: "Başbakan, AKP'yi Rehin Aldı"

Zaman Yazarı: "Başbakan, AKP'yi Rehin Aldı"

Zaman gazetesi yazarlarından Ahmet Turan Alkan canlı yayında, 9 yıldır İstanbul'u yöneten Kadir Topbaş'ın adını unuttu. Asıl önemlisi ise Turan'ın Başbakan Erdoğan ve AK Parti hakkındaki sözleriydi.

Ahmet Turan Alkan, CNN TÜRK'te Aslı Aydıntaşbaş'ın konuğu oldu. AK Parti'ye oy verenlerin farklı kesimlere oy vereceğini iddia eden Alkan, Başbakan Erdoğan'a da çattı.

TURAN: BAŞBAKAN, AK PARTİ'Yi REHİN ALDI

İnsanların AK Parti ile ilgili bir sorunun olmadığını iddia eden Zaman yazarı, problemin Başbakan'ın şahsi yaklaşımıyla ilgili olduğunu da söyledi. Alkan, Başbakan'ın AK Parti'yi rehin alarak kendi siyasi kariyeri ve çizgisini ayakta tutmaya çalışıyor, dedi. Böylece Ahmet Turan Alkan, hedeflerinde AK Parti'nin değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu da belli etmiş oldu.
İşte Alkan'ın programa damga vuran sözleri:

"AK PARTİ'NİN SEÇMENİ FARKLI YERELERE KAYACAK"

"100 seçmenden 70'i hala sağ tarafa oy veriyor. Bu Türkiye'nin demokratikleşmesi anlamına geliyor. Benim bir üzüntüm de şudur: Türkiye'nin bundan sonraki seçimlerinde bu yüzde 70'in özgül ağırlığı kalmayacak. Çünkü Sayın Tayyip Bey'in son dönemlerdeki telaşlı hali, bu seçmenin güvenirliliğini düşürecek. Bu bir tahmin hatta kehanet türünde bir şey… Artık belirleyici olmayacak. Çünkü bu kitle parçalanacak. Yani AK Parti'den farklı yerlere kayacak."

İSTANBUL'LA ÖZDEŞLEŞEN KADİR TOPBAŞ'IN ADINI UNUTTU

Aslı Aydıntaşbaş'ın Ahmet Turan Alkan'a yerel seçimler öncesi Ankara'nın siyasi tablosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sorusuna verdiği cevapta enteresan bir olay yaşandı. Alkan, Ankara'nın CHP adayı İstanbul'da bayağı fark atardı, açıklamasında bulunurken AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş'ın adını hatırlayamadı. Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül'ün adını hatırlayan Alkan'ın yıllardır İstanbul'u yöneten Kadir Topbaş'ın adını ‘hatırlayamadım' demesi manidar bulundu.

AHMET TURAN ALKAN GERÇEK NİYETİNİ Mİ BELLİ ETTİ?

Canlı yayındaki bu unutkanlık, İstanbul'da CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'e destek vereceği iddia edilen cemaat üyelerinin ‘Kadir Topbaş'ı çoktan unuttuğu' yorumlarına da sebep oldu. Aydıntaşbaş'ın Alkan'a Kadir Topbaş'ın adını hatırlatması üzerine ‘Mansur Yavaş'ın İstanbul'dan aday olması halinde Kadir Topbaş'ın hiç şansının olmayacağını' dile getirdi.

KADİR TOPBAŞ, SARIGÜL'E FARK ATIYOR AMA AHMET TURAN FARKLI KONUŞUYOR

Anketlerde Mustafa Sarıgül'e ve CHP'ye açık fark atan Kadir Topbaş ve AK Parti için oldukça enteresan bir yorumda bulunan Ahmet Turan Alkan "AK Parti için İstanbul'daki vaziyetin kritikleştiği hissine kapılıyorum." açıklamasında bulundu.

İŞTE CANLI YAYINDA YAŞANAN O İLGİNÇ ANIN GÖRÜNTÜLERİ: