Zahide ÖSS'de İHL'nin gururu oldu

Zahide ÖSS'de İHL'nin gururu oldu

Rize İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zahide Keskin, ÖSS'de 2. oldu.

ÖSS'de Ek Puanlı Sözel bölümde aldığı 397.977 puanla Türkiye 2. olan başörtülü Zahide Keskin, Rize'de 44 yıldır elde edilemeyen bir başarının altına imza attı. Zahide, 120 sorudan 115'ini çözdü.

Rize İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zahide Keskin, ÖSS'de 2. oldu. ÖSS'de Ek Puanlı Sözel bölümde aldığı 397.977 puanla Türkiye 2. olan başörtülü Zahide Keskin Rize'de 44 yıldır elde edilemeyen bir başarının altına imza attı.

Rize'de Camiönü Mahallesindeki Cami'de müezzinlik yapan Ahmet Keskin isimli din görevlisinin kızı olan Zahide Keskin (18), aynı zamanda tüm alanlarda Türkiye 110.su olma başarısını gösterdi. Zahide 120 sorudan 115'ini çözme başarısı gösterdi. Öğrenci Keskin Eşit Ağırlıkta ise Türkiye 87.si oldu. Zahide Keskin elde ettiği başarı ile ÖSS sınavlarının yapıldığı ilk günden bu yana Rize'de elde edilmiş en yüksek puana sahip oldu.

Zahide Keskin elde ettiği başarısının mutluluğu ve heyecanını Vakit ile paylaşırken çok mutlu olduğunu söyledi. Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi; "ÖSS'de bu başarıyı elde etmek çok güzel bir duygu. Bu kadar iyi bir puan almam beni oldukça sevindirdi."

KIZIMIN ELDE ETTİĞİ BAŞARI ALLAH'IN BİR LUTFU

Zahide'nin babası Ahmet Keskin, kızının elde ettiği dereceyi Allah'ın (c.c) bir lütfü olarak değerlendirerek kızına teşekkür etti. Zahide'nin uzun yıllar eğitim gördüğü Rize Modern Fen Bilimleri Dershanesi Kurucusu Hüseyin Kavran ise yaptığı açıklamada, "Zahide Rize'de bir ilki başardı. Dershanemiz olarak daha önce Türkiye; 85. liği, 72. ligi, 26. lığı ve 8. liği elde etmiştik. Dersane olarak ve Rize olarak 44 yıl sonra ilk kez Türkiye 2.liği elde ettik. Zahide'ye bu mutluluğu bizlere yaşattığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kavran, başarılı öğrenciye çeşitli hediyeler takdim etti. Elde ettiği puanla Türkiye'de istediği üniversite de ki istediği bölüme girebilecek durumda olan Zahide'nin İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırmak istediği öğrenildi.

Rize İmam Hatipliler Derneği Başkanı Eyüp Fırtına, Rize'de bu şekilde bir başarı olmasın mutluluk verdiğini ifade etti. Fırtına; "İmam Hatipliler gelecek vaat ediyor. Onun için imam hatiplilerin önünün açılması lazım. Gelecek yıllarda bu başarılara imam hatipliler Allah'ın izniyle devam edeceklerdir" diye konuştu.

HÜSEYİN KULAOĞLU / VAKİT