"Zahide Keskin, yüzümüzün akı oldu"

"Zahide Keskin, yüzümüzün akı oldu"

ÖSS’de Türkiye ikincisi olan Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi Zahide Keskin, İmam Hatip camiasının ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Zahide’ye başarısından dolayı her taraftan tebrik ve teşekkür yağdı.

ÖSS'de Türkiye ikincisi olan Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi Zahide Keskin, İmam Hatip camiasının ve Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Zahide'ye başarısından dolayı her taraftan tebrik ve teşekkür yağdı. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, öğrenci Zahide'nin elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Her sene İHL'lilerin Türkiye genelinde derece yaptıklarını hatırlatan Sula, "Zahide Keskin, yüzümüzün akı oldu. Zahide'nin aldığı puan hâlâ devam eden katsayı meselesinden dolayı şu anda çok fazla bir işe yaramıyor. Sadece İlahiyat okumak için belki yurtdışına gitmek. Arkadaşlarımız Zahide ile ilgileniyorlar. Zahide'yi tebrik ediyoruz ve bu katsayı adaletsizliğinin kalkmasını temenni ediyorum" dedi.

Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (RİHDER) Başkanı Eyüp Fırtına ise İmam Hatip Liselerinde çocukların manevi eğitiminin yanında normal liselerde alınan eğitimden daha iyisini aldığını ifade etti. Teknik imkan ve şartlar bakımından İmam Hatiplerin diğer liselerden daha iyi olduğuna işaret eden Fırtına; "Bu noktada velilerimizden özellikle çocuklarının gelecekleri için tercihte bulundukları şu günlerde İmam Hatip Liselerini tercih etmesini istiyorum. İHL'lerin başarısı göz önündedir ve herkes bu başarıdan söz ediyor. Bizlere bu başarıyı yaşattığı için Zahide Keskin kızımızı tebrik ediyor ve ona camiamız adına teşekkür ediyorum" dedi.
Zahide'nin babası Ahmet Keskin, kızı ile gurur duyduğunu kaydetti. Kızının birinci olacağını beklediğini ifade eden Baba Keskin, buruk bir sevinç yaşadığının altını çizdi. Kızının aldığı başarının her baba için tavsiye edilecek bir durum olduğuna dikkat çeken Ahmet Keskin; kızının kendi isteği ile İmam Hatip'e gittiğini, istemeyerek gitseydi başarılı olamayacağını belirtti. Keskin bir baba olarak kızına elinden geldiğince, imkanları ölçüsünce destek verdiğine işaret ederek, kızının alanda eksik olan boşluğu doldurmasını istediğini söyledi.

Ateş: Başarımız tesadüfi değil
Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hızır Ateş, okullarından Zahide gibi başarılı öğrenci çıktığı için Allah'a hamdetti. Başarının ekip işi olduğuna değinen Müdür Ateş; "Okul ve öğretmenler olarak, öğrencilerimizin hayata daha iyi hazırlanması hususunda planlı ve programlı çalıştık. Bu başarımız tesadüfî değildir. İki sene önce de il birincisi, bir önceki sene de yine il birincisi ve Türkiye 162'ncisi bu sene de Türkiye 2'ncisi olan öğrenciler yetiştiriyoruz. İnşallah gelecek senelerde de bu başarımız devam edecektir" diye konuştu. İmam Hatip Lisesi'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade eden Hızır Ateş, "İmam Hatipler Türkiye'nin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayan en önemli stratejik eğitim kurumlarından bir tanesidir. Bu anlamda İmam Hatip Lisesi'ni tercih eden hayata hazırlanma noktasında çocuğunu buraya emanet eden velileri de önemsiyoruz buraya öğretmen olmak, idareci olmak, veli olmak ayrıcalıklı bir şeydir" dedi. Hızır Ateş, bu seneki imtihanlarda katsayının son bulacağını düşündüğünü söyledi. Ateş sözlerini şöyle sürdürdü; "Çünkü yetkililerin bu anlamda açıklamaları ve beyanatları var. Gelecek seneki imtihanlarda bu katsayının halledileceği hususunda kamuda önemli bir beklenti var."

TOPRAK: ZAHİDE ÇOK BAŞARILI, ZEKİ, ÇALIŞKAN BİR ÖĞRENCİ
Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Zeki Toprak ise, Zahide'nin çok başarılı, zeki, çalışkan, fedakar ve iyi niyetli bir öğrenci olduğunu kaydetti. Öğrenci Zahide'nin çok başarılı olmasına rağmen hiçbir zaman ön plana çıkmaya çalışmadığına değinen Toprak; "Arkadaşlarını kendine tercih ederdi. Hep arkadaşlarını ön plana çıkarır. Onların başarılı olmasını arzu eder, onlara destek olurdu" şeklinde konuştu.

Vakit