YÖK'te istifa

YÖK'te istifa

Bülent Serim, YÖK üyeliğinden istifa etti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 15 Ağustos 2007 tarihinde Yükseköğretim Kurulu üyeliğine getirdiği Serim, Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde,

''Konulara yaklaşımda bir denge kurulması amaçlanmıştır. Oysa Aralık 2007'den bu yana Cumhurbaşkanlığı, Bakanlar kurulu ve Üniversitelerarası Kurul kontenjanlarından YÖK Kurulu Başkan ve üyeliklerine yapılan seçimlerde tüm konulara iktidar partisi penceresinden bakan kişilere öncelik verilmesi dikkat çekici bir durum almıştır. Bu seçimlerde iktidar partisinden milletvekili adayı olmuş, bu partiye yakınlığı genel kabul görmüş ya da türbana özgürlük bildirisine imza koymuş akademisyenlerin tercih edilmesi kabul edilemez boyutlara varmıştır'' görüşlerine yer verdi.

BÜLENT SERİM KİMDİR?

1948 yılında Mersin'de doğan H. Bülent Serim, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamlamış, 1970 yılında da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirmiştir.

1970 yılından itibaren Maliye Bakanlığı'nda bütçe uzman yardımcısı, Sayıştay'da da denetçi ve başdenetçi olarak görev yapan Bülent Serim, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nde Raportörlük ve Genel Sekreterlik, Turizm Bakanlığı'nda ise, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.
Son olarak Cumhurbaşkanlğı İdari ve Mali İşler Başkanlığı görevini sürdüren H. Bülent Serim, evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilen Bülent Serim'in bugüne kadar 5 kitabı ve çok sayıda araştırma ve inceleme yazısı yayımlanmıştır.