YÖK Başkanı güvence verdi - Video

YÖK Başkanı güvence verdi - Video

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın katsayı kararına ilişkin 'mağdur öğrenciler merak etmesin alternatiflerimiz olacak. Kimse mağdur olmayacak' dedi

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın kararından önce alternatif modeller geliştirdiklerini belirterek, "Mümkün olduğu kadar şimdi uyguladığımız sisteme yakın bir sistem olacak." dedi.

YÖK DANIŞTAY'IN 'KATSAYI KARARINA' İTİRAZ ETTİ

Danıştay'ın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasından sonra YÖK karara itiraz etti. YÖK itirazının Danıştay'a sunulmasından sonra, kurumun başkanı Yusuf Ziya Özcan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, 'meselenin en çok mağdurları' olarak nitelediği velilere ve öğrencilere seslenen Özcan, şu ifadelere yer verdi:




"ONLAR KESİNLİKLE MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR"

"Onlar hiç merak etmesinler, biz bu konunun üzerinde çoktan beri çalışıyoruz, alternatifler de geliştirmiştik her halükarda lazım olur diye. O alternatiflerden birisi, ki her zaman onların yararına olacaktır, muhakkak uygulamaya konacaktır. Onun için lütfen çalışmalarına ara vermesinler ve motivasyonlarını kaybetmeden çalışmalarına devam etsinler. Onların mağdur edilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmayacaktır."

"BAŞBAKANLA MUTAT BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Gazetecilerin, YÖK Başkanı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşme sırasında bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine ise Özcan, Başbakanla gerçekleştirmiş olduğu görüşmenin 'önemli bir görüşme' olmadığını ama mutat (olağan) bir görüşme olduğunu kaydetti.

"ŞİMDİ KULLANDIĞIMIZ SİSTEME YAKIN BİR ALTERNATİF BULUNACAK"

Basın mensuplarının ısrarlarına rağmen YÖK Başkanı, açıklamalarında bahsettiği 'alternatiflerin' ayrıntılarını vermekten kaçındı ve kurulun, bu alternatifler üzerinde halen çalıştığı bilgisini verdi. Özcan, bulunacak alternatif konusunda, "Mümkün olduğu kadar şimdi kullandığımız sisteme yakın bir sistem olacak, sözlerini sarf etti.