Mehmet GÖKTAŞ
Yine de bayram ediyoruz Allah’ım!
Değil mi ki Sen istemişsin bizim bayram etmemizi, Sen bize hediye etmişsin bu iki bayramı…
Bunun için hiçbir kayıt ve şart koymamışsın, “şöyle durumlarda bayram edilmezi” dememişsin, bir istisna yapmamışsın, biz de bayram ediyoruz Allah’ım!
Biz biliyoruz ki Sen daha çok hüzünle dolu gönüllerdesin, kırılmış kalplerdesin, müminlerin dertleriyle dertlenmiş yüreklerdesin,
Bütün bunlardan dolayı da bayram ediyoruz Allah’ım!
Yüreğimizin bir yanında ümmetin acıları, bir yanında Sen’in lütfeylediğin muhabbetle bayram yapıyoruz.
Bugün bizlere merhamet sıfatınla tecelli etmişsin ki biz de bu merhametle birbirimizi kucaklıyoruz, birbirimizin hiçbir günahını ve kusurunu görmüyoruz, sanki cennetten çıkıp gelmişler gibi öylesine güzel görüyoruz birbirimizi.
Senin selamınla, Sen’in adını anarak, Rasülüne selam göndererek birbirimize sarıldıkça, kucaklaştıkça, ellerimiz birbirinden ayrılmadan günahlarımızın döküldüğünü hissediyoruz, yani bayram ediyoruz Allah’ım!
Yardım kuruluşlarımızın dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştığını görüyoruz ve bundan dolayı da bayram ediyoruz.
Aslında biz her şeyden önce kendi özgür irademizle bir tercihte bulunmuşuz ve;
Rab olarak Allah'tan razı olmuşuz,
Din olarak İslam'dan razı olmuşuz,
Rasûl olarak da Muhammed Aleyhisselam'dan razı olmuşuz ya!
Böyle yapmakla zaten bayramların en büyüğünü idrak etmişiz.
Allah’ım! Senden niyazımız odur ki, şu anda işgal ve katliama uğrayan kardeşlerimizin tez zamanda bu acılarından kurtulması, bundan sonraki bayramları ümmet olarak tam bir bayram yapmaktır.
Zalimlerin ve katillerin zelil ve rezil olduklarını görmek de bizim için en büyük bayram olacaktır, buna şahit olmayı da bizlere lütfeyle Allah’ım!
Bu duygu ve temennilerle herkesin Bayramını ve Cumasını tebrik ediyorum!