YGS Sonuçları Açıklandı(FOTO-VİDEO)

YGS Sonuçları Açıklandı(FOTO-VİDEO)

1 Nisan 2012'de yapılan YGS sınavının sonuçları bugün saat 06.00 itibarıyla açıklandı.

''Sınava katılan 1 milyon 837 bin 737 adayın sınav sonucunu öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edilmiştir'' ifadelerine yer verilen açıklamada, adayların sınav sonuçlarını https://www.osym.gov.tr veya https://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kağıtları bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ösym'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.
Ayrıca; sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da https://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ösym sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.''

Açıklamada, 2012 LYS başvurularının 24–30 Nisan tarihlerinde yapılacağı da belirtildi.

YGS BİRİNCİSİ KONYA VE OSMANİYE'DEN

YGS'de tam puan alan iki kişi Konya ve Osmaniye'den.

Sınavın birincileri Osmaniye'den Sümeyye Nur Satin ve tam puan alan bir diğer isim ise Konya'dan Abdullah Coşkun oldu. YGS sonuçları 06:00'dan itibaren www.ösym.gov.tr adresinden açıklanmaya başlandı.

ösym sonuçları zamana yayarak açıklarken soru ve cevaplara erişim saat 16.00'dan itibaren mümkün olacak. Sınav sonuçları kadar merak edilen bir diğer konu ise YGS şampiyonlarıydı.

Sonuçlar İçin Tıklayın


iha

 

SATİN: SÜRPRİZ OLDU
Diğer şampiyon Semeyye Nur Satin ise cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Okul ve dershanedeki hocalarına teşekkür eden Satin, "Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Doktor olmak istiyorum. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Çok mutluyum'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde memur olan baba Celal Satin ise ''Çok sevinçliyim kızımla her zaman gurur duyuyorum'' dedi.

Başarısı nedeniyle Sümeyye'yi tebrik eden Vali Celalettin Cerrah, kendisine saat ve altın hediye etti.