Yeter ki AKP 5-0 Yapmasın-VİDEO

Yeter ki AKP 5-0 Yapmasın-VİDEO

Seçim öncesine damga vuracak ses kaydı. İddiaya göre BDP İl Başkanı, Gülen Kışanak’a: ”Gerekirse MHP adayına oy verelim yeter ki AK Parti 5-0 yapmasın” diyor. İşte o kayıt:

YSK'nın BDP destekli İsa Gürbüz'ün bağımsız milletvekili adaylığını iptal etmesinin ardından, Elazığ'da seçimleri 12 eylül referandum oylamasında olduğu gibi boykot etme kararı alan BDP, daha öncesinde MHP'ye destek verme kararını masaya yatırmış.

Video paylaşım sitesi dailymotion.com'a düşen ses kaydında BDP'li İl Başkanı Baki Yıldırım, BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak'a " Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orda bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP'ye verelim oyu. Yani AKP orada bir daha beş sıfır yapmamalı" diyor.

İşte o ses kaydı:

Kısa süre önce Van'ın Başkale ilçesinin MHP'li ilçe teşkilatının BDP'ye katılması kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Gülten Kışanak daha önce de, "demokratik taleplerimiz konusunda Devlet Bahçeli, Erdoğan'dan daha sağduyulu bir söyleme sahip, bunu önemsiyoruz" açıklamasını yaparken, BDP'nin diğer Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da MHP'ye baraj desteği vererek,  "Türkiye'de Türk milliyetçiliğini temsil edenlerin Meclis dışına itilmeye çalışılması tam bir demokrasi aymazlığı" şeklinde konuşmuştu.

Son kaset skandallarının sonra MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Yozgat Milletvekili adaylığından istifa eden Mehmet Ekici de katıldığı bir televizyon programında PKK'nın haber ajansı Fırat Haber Ajansının, MHP'ye verdiği desteğin hatırlatılması üzerine "Şimdi burda bir çelişki falan yok. Kendilerine özgü bir fikir ahlakları var, fikir namusları var. Özel hayatın gizliliği anayasal bir kuralsa bu alabildiğine çiğneniyorsa, günlük veya devrevi siyasi menfaatler uğruna çiğneniyorsa PKK bunun örneği mi olacak. Bir takdir duygusu falan duyarak söylemiyorum ama kendi içinde tutarlı bir fikir namusu var demektir." Demişti.

haber 7