Yeni Muhammed Ali

Fas-Portekiz maçını, ailece, Muhammed Ali-George Foreman yahut Muhammed Ali-Joe Frazier maçı seyreder gibi seyrettik.

Besmeleyle geçtik televizyon ekranının karşısına.

Maç boyunca dualar, dualar, dualar…

Ve yarı final sevinci, hamdele, şükür.

***

Katar’daki Dünya Kupası’nda yarı finale Fas milli takımı yerine Senegal milli takımı yükselseydi de Müslüman kardeşlerimizin başarısı diye sevinirdik ve Afrika için ayrıca mutluluk duyardık ama bu kadar değil.

Bu Mağribli çocuklar bambaşka.

İspanya maçı sırasında hep beraber Fatiha okuyan, son düdük çalınıp galibiyetleri tescil edilince hep beraber şükür secdesine kapanan Fas milli takımının sergilediği coşkulu Müslümanlık manzarası bizim de kalplerimizi coşturdu.

Maşaallah, barekallah.

Destan üstüne destan yazdıkları yeşil sahada Fas bayrağıyla beraber Filistin bayrağı da açarak, adeta Filistin’i de yarı finale taşıyarak mazlum Filistinlilere ve dünyadaki tüm Filistin dostlarına sürur verdikleri için bir daha maşaallah, barekallah.

Bizimkiler İspanya ve Portekiz gibi futbol devlerini yenerek yarı finale yükselmeyi başardı diye sevinmenin ötesinde, bu başarı hikâyesini böyle esaslı bir duruşla yazdıkları için tarifsiz bir mutluluk duyuyoruz.

Allah Teâlâ bu minval üzere tamamına erdirsin.

***

Twitter’da yorumlara bakıyorum.

Müthiş bir heyecan dalgası.

Mesut Özil: “Gururluyum. Ne takım! Afrika kıtası ve dünya Müslümanları nâmına büyük başarı. Modern futbolda böyle bir peri masalının hâlâ mümkün olduğunu görmek harika. Nice insana güç ve umut verecek bu.”

Pakistan Ulema Cemiyeti Başkanı Shah Owais Noorani (Şah Uveys Nurani): “Filistin’den Türkiye’ye, Pakistan’dan Endonezya’ya kadar her yerde kutlama var. Çünkü konsept belli: Tek Ümmet.”

Gana eski Devlet Başkanı John Dramani Mahama: “Yaşa Fas! Afrika seninle gurur duyuyor!”

Ugandalı müzisyen ve siyasetçi Bobi Wine: “Afrika, Fas’ın arkasında birleşti.”

Teksas merkezli Yaqeen İslami Araştırma Enstitüsü’nün Filistin asıllı başkanı Omar Suleiman (Ömer Süleyman): “Maşaallah, Fas Afrika’yı gururlandırıyor! Filistin’i gururlandırıyor! Müslümanları gururlandırıyor! Hepimizi gururlandırıyor!”

Amerikan İslamofobisi kitabının yazarı Khaled Beydoun (Halid Beydun): “Fas, 10 günde 3 Avrupalı kolonyalist ülkeyi alt etti: Belçika, İspanya ve Portekiz’i. Fransa’yı da yenerse, Dünya Kupası’ndan daha büyük bir şey kazanmış olacak; bütün eski sömürge halklarının kalplerini.”

Kazandı bile.

Muhammed Ali gibi bir sembol oldu Fas milli takımı.

***

Irkçı ve İslam düşmanı bir siyasetçiyken İslam hakkında yaptığı araştırmaların neticesinde Kelime-i Şehadet getiren Hollandalı muhtedi Joram van Klaveren’in tweet’ini nakletmeden geçmeyeyim:

“Fas’ın İspanya’ya karşı, Portekiz’e karşı ve inşaallah kesinlikle Fransa’ya karşı kazanmasının harikulade bir sportif başarıdan ibaret kalmayıp tarihsel bakımdan tedavi edici de olduğunu tasavvur edebiliyorum.”

Bu yazı toplam 546 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar