
Yeni Gelişme! Pakistan, Hindistan mevzilerine karşı "Sağlam Yapı" Harekatı'nın başlatıldığını duyurdu.
Pakistan ordusu, Hindistan'ın ülkedeki askeri tesislerine yönelik topçu saldırılarına yanıt vererek, Hindistan'ın içindeki füze depolama tesislerinin bombalanmasıyla başlayacak bir askeri operasyon duyurdu.
Pakistan Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz Çarşamba günü bir saat boyunca 100'den fazla Pakistan ve Hindistan uçağının çatıştığını belirtti.
Pakistan gazetesi "Dawn", Savunma Bakanı'nın Parlamento'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandığını aktardı: "Hiç kimse silahlı kuvvetlerimizin Hindistan'ın saldırganlığına karşılık vermek için tamamen hazır olduğundan şüphe etmemeli."
Pakistan resmi televizyonu, Pakistan ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Hindistan'ın topraklarına düzenlediği saldırıya karşılık olarak "Sağlam Yapı" adlı bir askeri operasyon başlattığını duyurdu.
Medyan muhabiri, Pakistan kaynaklarına dayanarak ordunun 20'den fazla Hint askeri hedefini vurduğunu bildirdi. Ayrıca ilk raporlara göre bir Hint "Rafale" uçağının düşürüldüğü ve pilotunun esir alındığı belirtildi.
Bir Pakistan yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, ülkesinin Hindistan'daki askeri hedefleri, aralarında Bias'taki bir füze depolama alanının da bulunduğunu hedef aldığını ifade etti.
Pakistan ordusu ayrıca Hindistan'daki "Pathankot" ve "Udhampur" hava üslerini bombaladığını açıkladı.
Hint haber siteleri, Hindistan'ın Rajouri askeri üssünün hedef alındığı saldırılar sırasında Hint Komiser Yardımcısı Raj Kumar Tapa'nın öldürüldüğü haberini paylaştı.
Hindistan ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın Pencap'taki bir hava üssünü hedef almak için yüksek hızlı bir füze kullandığını ve 26 farklı noktadan hava saldırısı girişiminde bulunduğunu" belirtti. Ayrıca, "Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesindeki sağlık ve eğitim tesislerini hedef aldığını" ifade etti.
Hindistan'ın Pakistan'daki radar sistemlerini ve teknik üsleri hedef aldığı ortaya çıktı.
Hindistan ordusu daha önce Pakistan'ın sınır boyunca yeni saldırılar başlattığını açıklamıştı.
X platformunda yayınlanan bir bildiride, "Pakistan'ın açık saldırganlığı, batı sınırımız boyunca insansız hava araçları ve diğer mühimmatlarla devam ediyor" ifadelerine yer verildi.
Ordu, "Keşmir'e komşu olan Pencap'taki Amritsar'da bir kamp üzerinde uçan birkaç düşman insansız hava aracının tespit edildiğini ve hava savunma birimlerimiz tarafından anında imha edildiğini" bildirdi.
Pakistan ordusunun açıklamasına göre bu askeri operasyon, Hindistan'ın Rawalpindi'deki "Nurkhan", Sialkot yakınlarındaki "Mured" ve Pencap'ın merkezindeki "Shorkot" olmak üzere üç askeri üssü hedef alan saldırılarının ardından gerçekleşti.
Pakistan ordusu, açıklamasında, Pakistan hava savunmasının Hindistan'ın fırlattığı füzelerin çoğunu engellediğini, engellenemeyen füzelerin ise hedeflerine ulaşamadığını vurguladı.
Bu bağlamda, Pakistan ordusu sözcüsü Cuma öğleden sonra yaptığı açıklamada, İslamabad'ın "Hindistan'la gerilimi azaltmayacağını" duyurdu.
Kaynak: