Yeni Anayasa Açıklaması Sonrası Dolar / Euro Fırladı

Yeni Anayasa Açıklaması Sonrası Dolar / Euro Fırladı

Tansiyonun yükseldiği piyasalarda dolar, 3.50 TL'yi aşarak rekor kırdı. Euro ise 3.71 TL'yi aştı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Anayasa değişikliği teklifini haftaya Meclis'e sunacaklarını belirtmesinin ardından kur yükselişini sürdürerek yeni rekor kırdı.

Güne 3.43 seviyelerinden başlayan dolar/TL kademeli olarak yükselerek 3.5005 ile önceki rekorunu egale etti. Euro/TL de 3.7115'i görerek rekor kırdı. 

"YAZ BAŞINDA REFERANDUM OLABİLİR"

Yıldırım Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörüldüğünü de belirterek "Yasa çok açık, Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. Dolayısıyla Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, Meclis kabulünden sonra 60 günlük süre daha buna ilave edebilirsiniz. Eğer bütün her şey yolunda giderse yazın başında inşallah böyle bir durum olabilir." 

"TL'DE AYRIŞMA OLDUĞU DOĞRU" 

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. TL'deki değer kaybından bahseden Başbakan, "TL'de bir ayrışmamız olduğu doğru. Tüm para birimleri yüzde 5-6 yaptıysa bizimki 2 katı yaptı. Bunu da biliyoruz, bunun sebeplerini de biliyoruz. Unutmayalım Türkiye 4 ay içinde uçurumun eşiğinden döndü." yorumunu yaptı. 

"DALGALANMA 1.5 AY DAHA SÜRECEK" 

Piyasalardaki dalgalanmanın 1-1.5 ay daha sürebileceğini söyleyen Başbakan "20 Ocak'a kadar, ABD'de yeni başkan iş başına geldiktan sonra öngörülebilirlik artacak" dedi.